Til hovedinnhold

Google: – Passord er døde

Anbefaler nye selskaper å droppe hele løsningen.

Enn så lenge klamrer den gamle passordløsningen seg til livet, men har flere ganger blitt forespeilet den sikre død om ikke altfor lenge, blant annet av betalingstjenesten PayPal.

Den overhengende faren for at passord kan komme på avveie er en av flere grunner til at man har begynt å se på alternativer som å sende digital informasjon gjennom kroppen og å benytte kroppsfunksjoner som hjernebølger og hjerteaktiviteten.

Søkegiganten Google har også tatt til orde for en kraftig modernsiering av innloggingsteknologien, og har blant annet jobbet med en løsning som innebærer å bruke ringer eller spesielle mini-USB-kort.

–Ikke bruk passord

Som Cnet rapporterer ønsker Google nå at flest mulig andre aktører også bør legge om snarest. Det kom frem under den såkalte TechCrunch Disrupt-konferansen nylig, hvor Googles sikkerhetssjef Heather Adkins var en av deltakerne.

I tillegg til å erklære at selskapets forhold til passord er «dødt», oppfordret hun nemlig nye IT-selskapet i oppstartsfasen til å avstå fra å basere seg på passordløsningen.

Adkins har så liten tro på den aldrende teknologien at hun anbefalte nye selskaper å ha et «kriseteam» klart til å bistå kunder som opplever å få sikkerhetsinformasjonen sin frastjålet, noe hun for så vidt har et godt grunnlag for, gitt den begredelige statistikken.

Når det gjelder egne løsninger sa Adkins at Google jobber med flere maskinvarebaserte konsepter, deriblant en idé som innebærer å verifisere brukere ved å la dem berøre en enhet med noe som er bygd inn i for eksempel klærne, og som er umulig for hackere å stjele.

Passord kan være enkle å avsløre:
Her henter vi ut alle passordene fra nettleseren »

(Kilde: Cnet)

annonse