Nyhet

Her har de klart å presse inn et helt QWERTY-tastatur

Nordmenn står bak dette geniale dekselet.

Det finnes haugevis av deksler til de fleste typer mobiler der ute, og spesielt toppmodellene til Apple og Samsung er forunt med et overveldende utvalg av slike. De fleste har imidlertid kun ett – relativt simpelt – formål: å beskytte mobilen mot knall og fall.

Nå melder PhoneArena om et helt nytt og innovativt deksel til Samsungs toppmodeller, som kan mye mer enn bare å beskytte mobilen – det har nemlig et innebygd QWERTY-tastatur!

Lekkert, tynt og elegant

Her skjuler det seg mange funksjoner.

Dekselet har fått navnet SlimType, og er altså spesiallaget til Samsungs Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge. Når det er lukket ser det ut som et hvilket som helst annet deksel, men med en gang du åpner det kommer et svært lekkert tastatur til syne. Tastene er trukket helt ut mot sidene, slik at plassutnyttelsen er maksimal.

Her får du hele det engelske alfabetet, i tillegg til piltaster, returtast, tilbaketast, av/på-tast og andre obligatoriske småtaster som punktum og komma. Videre har SlimType også en Fn-knapp, som gir deg tilgang til en rekke kjekke, spesialtilpassede funksjoner. Ved å holde inne denne kan du blant annet hente fram snarveier til hjemskjermen, søkefunksjonen og e-posten. Du kan også bytte mellom programmer og hente fram emojier rett fra tastaturet.

Dekselet er svært tynt, til tross for at det altså er et helt tastatur der inne.
SlimType kommer i tre farger: rød, svart og hvit.

Det å koble tastaturet til mobilen skal også være svært enkelt. Dekselet er nemlig utstyrt med NFC, slik at telefonen automatisk finner både enheten og den medfølgende appen når du kobler til SlimType. Tastaturet henter dessuten all strømmen det trenger fra telefonen, slik at du slipper å lade det opp på noen måte. Dette er nok også én av grunnene til at dekselet er såpass tynt som det er.

For øvrig er det verdt å nevne at SlimType kommer i fargene rød, svart og hvit, og har målene 145,5 x 154 x 2,5 millimeter.

Norsk selskap står bak

Verdt å nevne er også at One2Touch, selskapet bak tastaturet, er et norsk foretak. Vi fyrte derfor av gårde noen spørsmål til Nils Knagenhjelm, nestsjef i One2Touch, for å forhøre oss om hvorvidt dekselet vil bli tilgjengelig i Norge.

Det virker ikke som om akkurat dette dekselet vil komme hit på berget, men derimot kan de hende at neste generasjon vil lande her, ifølge Knagenhjelm:

Nils Knagenhjelm sier det vil komme SlimType-deksler til mange andre typer mobiler også.

– Jeg er usikker på om det vil bli tilbudt for Samsung Galaxy S6 og S6 Edge, men vi vurderer det for Samsung Galaxy S7, Edge og Edge+, som blir lansert Q1 eller Q2. Eventuelt høsten 2016, forteller Knagenhjelm til Tek.no.

One2Touch skal visstnok også ha lignende deksler for andre mobiler på trappene:

– Vi har sett stor interesse for både Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+ og Nexus 6P. Igjen: det er mulig vi venter på neste års modeller da vi ønsker å komme på markedet mens siste mobil-modell er i salg.

Det ser altså ut til at vi etterhvert kan få mange slike SlimType-deksler å velge mellom, noe som sikkert ikke er dumt for salget til One2Touch heller. Men det er ikke bare slike deksler selskapet skal bygge sine grunnmurer på. På spørsmål om selskapet var i ferd med å utvikle andre typer produkter også, svarte Knagenhjelm at One2Touch visstnok også skal være engasjert i blant annet spillsektoren:

– Ja, vi er involvert i andre prosjekter, bl.a. innen gaming, hvor vi kan ta i bruk vår NFC-teknologi-platform og tilby brukerne nye og spennende måter å bruke sine smarttelefoner på. Vi vil ha mer informasjon om dette senere i år.

Det finnes andre typer smarte deksler der ute også:
Slik får du dagevis med batteritid på mobilen »

(Kilde: PhoneArena, Slimtype, One2Touch)

annonse