Tek.no

Nyhet

Denne svenske YouTube-stjernen tjener nesten 60 millioner kroner i året

Nå svarer han på hatmeldinger fra publikum.

YouTube
9 Juli 2015 10:17

Med sitt nå enorme antall brukere begynner det nok å bli vanskeligere å klatre i karrierestigen på nettstedet YouTube, men de som var tidlig ute med nye idéer sitter ganske godt i det. En av dem er svensken Felix Kjellberg, mannen bak verdens mest populære YouTube-kanal «PewDiePie».

Kjellberg har nå intet mindre enn 37,7 millioner abonnenter og til sammen 9,3 milliarder visninger av videoene av sine. Dette gir saftige annonseinntekter, nærmere bestemt cirka 57 millioner kroner for svensken i fjor. Ikke alle er like begeistret for denne enorme inntekten, og nå svarer Kjellberg på kritikken i en ny video.

– Hatere vil hate

I videoen, som allerede har over 2 millioner visninger, viser Kjellberg til de mange kommentarene han har fått rett etter at inntekten hans ble gjort kjent på blant annet sosiale medier, hvorav mange er særdeles bitre.

Felix Kjellberg har blitt stor på å spille dataspill og kommentere underveis. Foto: Faksimile/YouTube

– Når det kom ut hvor jeg tjener ble mange folk veldig sjokkerte og veldig sinte. De mener det er urettferdig, og at jeg bare sitter på rumpa og skriker til skjermen, som jo er sant, men det innebærer også mye mer enn det. Hatere vil hate, sier Kjellberg i videoen.

YouTube-stjernen pekte på at det ikke bør komme som en overraskelse at 9 milliarder visninger faktisk resulterer i en del inntekter med tanke på annonsene i videoene, som han tjener penger på akkurat som andre som lager innhold på YouTube.

Mener reaksjonene er triste

– Det at så mange blir opprørte på grunn av dette er bare trist. Det er så bortkastet, sier Kjellberg i videoen. Han sier samtidig at pengene ikke har gjort ham spesielt mye lykkeligere enn han var før han startet YouTube-eventyret, men legger heller ikke skjul på at det er kjekt å slippe å bekymre seg for husleien, som han såvidt hadde råd til å betale for bare få år siden.

Om du ikke kjenner til svenskens videoer har Kjellberg spesialisert seg på en form for uhøytidelige «let's play»-videoer, hvor han tester ut en rekke ulike spill, gjerne av obskur art, mens han leverer særegne, humoristiske reaksjoner og kommentarer.

Videoen med svarene til kritikerne ser du under.

YouTube trappet nylig opp spillsatsingen: YouTube Gaming skal gjøre det enkelt å strømme spillingen »

Les også
Piraten klarte ikke å betale erstatningssummen - ble satt til å lage YouTube-video i stedet
Les også
- YouTubes nye betaltjeneste er et resultat av AdBlock
Les også
Så mye tjener de største YouTube-stjernene
Les også
Nå skal YouTube fange spillerne for alvor
Les også
Nå kan du strømme video i mye bedre kvalitet på YouTube
Les også
Denne svensken har verdens mest populære YouTube-kanal
annonse

Les også