Til hovedinnhold

Kim Dotcom: – Jeg fant opp to-stegs-verifikasjon

Megaupload-grunnleggeren anklager Google, Facebook og Twitter for krenkelser.

Twitter / YouTube/Niklas Plikk

Det er ikke lenge siden Microsoft innførte to-stegs-verifikasjon på sine tjenester, og nå har mikrobloggertjenesten Twitter gjort akkurat det samme.

I den anledning kan det virke som at grunnleggeren av Megaupload og den nye tjenesten Mega, Kim Dotcom, har sett seg lei. Ifølge en Twitter-melding krenker de fleste store selskapene hans opphavsrett:

– Google, Facebook, Twitter, Citibank etc. tilbyr to-stegs-verifikasjon. Massiv krenkelse av intellektuell eiendomsrett av amerikanske selskaper. Min oppfinnelse. Mitt patent.

Patent fra 1997

Kim Dotcom, som ble født Kim Schmitz i Tyskland i 1974, henviser til et patent fra 1997 for å støtte opp under sin påstand. I patentet beskrives en metode som er påfallende lik dagens to-steg-verifisering – der en ekstra kode blir sendt til en personsøker eller en mobil.

– Jeg saksøkte dem aldri. Jeg tror på å dele kunnskap og ideer for samfunnets beste. Men jeg vurderer å saksøke dem nå på grunn av hva USA har gjort mot meg, fortsetter Dotcom i en serie med Twitter-meldinger.

USA vil ha Dotcom

Den nye «trusselen» fra den tyske IT-entreprenøren må settes i sammenheng med den pågående saken mellom ham og de amerikanske myndighetene. Dotcom er anklaget for brudd på opphavsretten med sin tjeneste Megaupload, og USA forsøker å få ham utlevert fra New Zealand.

Dotcom har tidligere kommet med spenstige uttalelser, antakelig i et forsøk på å rette oppmerksomhet mot seg selv og saken. Denne siste påstanden ser imidlertid ut til å holde vann.

Amerikanske selskaper er ikke de eneste som får gjennomgå:
Megaupload-grunnlegger tordner mot Det hvite hus »

(Kilde: The Verge)

annonse