Nyhet

Facebook bygger senter for kunstig intelligens

Har ansatt en ledende AI-ekspert for å lede innsatsen.

Internettbaserte selskaper er avhengige av å forstå brukerne sine, og for tiden virker det som om smartere maskiner er en populær måte å øke forståelsen på. Nå er nemlig Facebook i gang med å bygge opp et eget «laboratorium» for å forske på hvordan de kan skape store fremskritt innen kunstig intelligens – også kjent som AI.

Dette kom frem da professor Yann LeCun ved New York University skrev på sin Facebook-side i går at han hadde takket ja til å bli direktør for dette senteret; samtidig som han vil bli værende i en deltidsjobb ved universitetet.

Jobber for smarte maskiner

LeCun er en sentral skikkelse i en ny bevegelse ved navn «Deep Learning», altså Dyp Læring, som skyter fart om dagen. Bevegelsen oppsto i den akademiske verden, og er nå på tur inn i dagliglivet til de fleste av oss, gjennom selskaper som nettopp Facebook.

Det er Wired.com som skriver om Dyp Læring, som baserer seg på å bygge maskiner og systemer som fungerer på samme måte som menneskehjernen gjør. Dette står i kontrast til hvordan man tradisjonelt har gjort ting, hvor datamaskiner i praksis har vært avanserte kalkulatorer som har tatt «snarveier» for å løse oppgaver man ellers måtte brukt ekte intelligens for å løse.

Ved å kapre professor LeCun og å opprette dette senteret, som vil ha fasiliteter i både New York, London og Menlo Park i Silicon Valley, følger altså Facebook hakk i hæl på aktører som Google, IBM og Nvidia – som alle har hver sin tilnærming til hvordan man kan lære datamaskiner å bli litt mer menneskelige.

Et annet spørsmål er hva slags prosessortype til vil benytte:
Nvidia bygger verdens største nettverk for AI med grafikkprosessorer »

(Kilde: Wired.com)

Les også
Forskere har laget datasystem som bruker «sunn fornuft»
Les også
Denne databrikken bruker «tenkende» transistorer
Les også
Har utviklet databrikke som etterligner hjernen
Les også
Slik ser Googles kvantemaskin ut
Les også
IBM har gjort en fremtidsvisjon til virkelighet
Les også
Nvidia bygger verdens største nettverk for kunstig intelligens
Les også
IBM lager superdatamaskin som simulerer en hjerne
Les også
Google vil lage datamaskiner som kan «tenke kreativt»
annonse