Tek.no

Nyhet

– Oculus Rift pluss PC vil maks koste 11 500 kroner

Det sier Oculus-sjefen om prisen på VR-brillene.

Shutterstock
28 Mai 2015 14:30

De mye omtalte Virtual Reality (VR)-brillene Oculus Rift skal etter planen komme i salg tidlig neste år. Hvor mye det nye produktet vil koste, har derimot ikke være kjent. Nå melder Recode at Oculus-sjef Brendan Iribe har lettet litt på sløret:

– Vi ser på en «alt inkludert»-pris. Hvis du både må kjøpe en ny, kompatibel datamaskin og Oculus Rift, bør det maks koste rundt 1500 dollar, sa Iribe fra scenen på Code Conference i California.

Det vil med dagens kurs si drøyt 11 500 kroner. Iribe sa videre at planen var å senke prisen på den samme totalpakken til under 1000 dollar på sikt. Det blir uansett et dyrt, nytt produkt.

Oculus VR eies for øvrig av Facebook. Tidligere i år sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg at det kunne ta hele 10 år før VR-briller virkelig slår an.

Flere tusenlapper for bare brillene

Utviklerutgavene av VR-brillene kan riktignok kobles opp mot en god del PC-er i dag, så det er litt merkelig at han sier det på en slik måte.

Det som for oss virker mest sannsynlig er at han ikke vil gå ut med prisen på bare VR-brillene riktig ennå. Alternativt vil de kanskje samarbeide med noen andre om å levere en datamaskin eller spillkonsoll som er kraftig nok.

Uansett vil prisen for bare Oculus Rift-brillene bli på flere tusen kroner. Utviklerutgaven av VR-brillene har de solgt for 350 dollar, altså 2700 kroner.

Oculus-eier Facebook jobber med egne apper
Slik vil de at du skal bruke Virtual Reality »

(Kilde: Recode)

Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
Les også
Slik vil Facebook bruke Virtual Reality
annonse

Les også