Tek.no

Nyhet

Samsung og LG vil gi smartklokkene supertynne og bøyelige batterier

Den nye teknologien skal gi ha-på-dingsene mye bedre batteritid.

Shawn Hempel/Shutterstock.com
22 Okt 2015 06:00

Inntoget til såkalte «ha-på-dingser» har gjort det nødvendig å tenke litt nytt når det gjelder utformingen av maskinvare. I den forbindelse har de to sørkoreanske elektronikkgigantene Samsung og LG jobbet med fleksible batterier, og nå har selskapene vist frem den nye teknologien.

Som avisen Korea Herald melder selskapenes nye konsepter vist frem på en messe i den sørkoreanske hovedstaden Seoul nylig.

0,3 millimeter tykt

Samsung skal ha vist frem to forskjellige typer bøyelige batterier. Ett av dem skal ha vært en stripeformet variant, mens den andre var et batteri med fysiske egenskaper som tilsvarte «reimene» på en smartklokke.

«Stripebatteriet» skal være kun 0,3 millimeter tykt og være laget av en type fiber som gjør batteriet langt mer fleksibelt enn andre bøyelige batterikonsepter som allerede finnes. Det reim-lignende batteriet skal, ikke helt uventet, være designet for smartklokker.

Denne modellen skal være i stand til å tåle mer enn 50 000 «bøyninger» og øke batterikapasiteten til den aktuelle enheten med opptil 50 prosent, ifølge Samsung selv. Det foreligger imidlertid ennå ingen inngående, tekniske detaljer om det nye produktet.

LG med brettbart batteri

LG skal også ha demonstrert et «reimbatteri» til bruk i smartklokker som skal kunne brettes til halvparten av størrelsen, og som også skal gi en økning i kapasitet på rundt 50 prosent. Kombinert vil de to batterinyvinningene kunne gi en dings, for eksempel en smartklokke, dobbelt så lang batteritid.

LG har for øvrig allerede vist frem et nytt sekskantet batteri som visstnok skal gi smartklokkene flere timer lengre batteritid.

Det er uvisst når de spesialdesignede smartklokke-batteriene skal komme på markedet. Flere andre jobber for øvrig også med fleksible batteriløsninger. I fjor meldte vi for eksempel om et selskap som utvikler bøyelige batterier som kan «skrives» ut, og forskere har også eksperimentert med fleksible aluminiumsbatterier som kan lades opp på et øyeblikk.

Smartklokkene blir stadig mer tallrike: Nå har det kommet en modell som du kan sette sammen selv »

(Via Digital Trends)

Les også
Dette er en skikkelig fleksibel mobiltelefon
Les også
Nå skal Sony gi mobilene mye lenger batteritid
Les også
LG vil øke batteritiden kraftig med et latterlig enkelt grep
Les også
Dette batteriet kan lades opp på ett minutt
Les også
Selskap vil lage bøyelige batterier for ha-på-dingser
annonse
Loading