Til hovedinnhold

Denne gigantiske dronen kan du sitte i

Se videoen av innretningen som kan bli den neste flyvebilen.

EHang

Det har blitt avduket mye rart på elektronikkmessen CES, og før helgen fikk kanskje et av mest uvanlige produktene sett dagens lys på arrangementet. Et selskap har nemlig presentert en drone som er stor nok til å romme mennesker. Det melder blant andre TechCrunch.

Den enorme dronen heter «EHang 184» og er bygget av den kinesiske droneprodusenten EHang.

Holder seg i luften i 23 minutter

Designmessig ligner innretningen på en forvokst, vanlig kameradrone, med en kropp i midten og fire armer med propeller på tuppen, men med den vesentlige forskjellen at den er romslig nok til at én voksen person får plass på innsiden.

Dronen er stilige saker, men det er nok en stund til vi får se den i butikkene.
EHang

Ifølge produkttsiden drives dronen av åtte motorer med en samlet effekt på 106 kilowatt, som tilsvarer cirka 144 hestekrefter, og skal være i stand til å holde seg i luften i 23 minutter med én person om bord.

Selve dronen veier 200 kilogram og skal være i stand til en fart på 100 kilometer i timen. Den er bygget for å holde seg under en høyde på 500 meter, og består hovedsakelig av karbonfiber og aluminium.

Demonstreres i video

Dronen måler 3,6 meter i lengden og bredden, og 1,4 meter i høyden. Selve kabinen er cirka én meter bred og to meter høy, mens propellene målet cirka 1,5 meter. Maskinen skal ha et avansert og brukervennlig kontrollsystem og kan lette og lande automatisk, samt følge forhåndsdefinerte ruter.

Produsenten har sluppet en demonstrasjonsvideo av dronen som viser at produktet tilsynelatende er høyst flyvedyktig. I utgangspunktet er nok dronen ment hovedsakelig som et «proof of concept», og det vil bli en god stund til vi ser den i butikkene. Hvordan produktet vil bli oppfattet av luftfartsmyndigheter er også høyst uvisst.

Ikke desto mindre er det unektelig et stilig stykke teknologi. Mer informasjon finner du på produktsiden, og demonstrasjonsvideoen ser du under.

Her er en noe mindre ambisiøs drone: Denne kan kjøre opp loddrette flater »

annonse