Til hovedinnhold

GeForce GTX Titan Z har kommet til Norge

Superskjermkortet blir faktisk dyrere enn antatt.

Nvidia

Nvidias monstrøse GeForce GTX Titan Z har latt vente på seg, og kortet skulle egentlig vært tilgjengelig allerede for en måned siden. Nå er imidlertid ventetiden over – det dobbeltkjernede superkortet har nå kommet til Norge. Og prisen er faktisk høyere enn de omtrent 22 000 kronene vi tidligere har antatt.

Det billigste GeForce GTX Titan Z koster i skrivende stund like oppunder 24 000 kroner. Dermed er Nvidias absolutt kraftigste kort mer enn dobbelt så dyrt som erkerivalen AMD sin ytelseskonge. Deres dobbeltkjernede, vannkjølte Radeon R9 295X2 koster nemlig knapt 11 400 kroner i billigste butikk.

Les også: Test av Radeon R9 295X2 »

Flere spesialmodeller i vente

EVGA GeForce GTX Titan Z Hydro Copper kommer med en vannkjølingsblokk allerede fastmontert.Foto: EVGA

Både Asus og Gainward har også klart å få sine GeForce GTX Titan Z-varianter ut i noen av butikkenes lagerhyller, mens MSI og EVGA enn så lenge ikke er å oppdrive på norsk jord. For EVGA sin del kan det skyldes at de vil innta markedet med flere modeller samtidig, for de har nemlig kommet opp med et par spesialvarianter også.

– GeForce GTX Titan Z er et spillmonster, bygd for å drive de mest ekstreme spillriggene på planeten. Det tilbyr rett og slett helt sinnsyk ytelse, og er lett det raskeste grafikkortet vi noen gang har laget, skriver selskapet i en pressemelding.

I denne pressemeldingen viser de også frem GeForce GTX Titan Z Hydro Copper, med vannkjølingsblokk fastmontert fra fabrikken, og GeForce GTX Titan Z SC, som blir en overklokket spesialvariant av det allerede råsterke skjermkortet.

Les også: Dette betyr skjermkortenes etternavn »

Ekstrem ytelse er omtrent garantert

EVGA GeForce GTX Titan Z SC er overklokket fra fabrikken; men skiller seg tilsynelatende ellers lite fra referansemodellen.Foto: EVGA

Spesifikasjonene på EVGAs spesialkort er ikke oppgitt, men vil etter alt å dømme skille seg lite fra Nvidias referansemodell. Dette alene bør likevel tilsi at vi får se noen helt radikale ytelsestester etter hvert.

Nå er riktig nok alle Titan-kortene fra Nvidia myntet vel så mye på profesjonell bruk med 3D-modellering som på spilling. Likevel, med 5760 CUDA-kjerner, 12 GB minne og altså to GK110-kjerner som den på GeForce GTX Titan vil selv 4K-spilling gå greit unna.

For de som ikke har tenkt å bruke kortet til avanserte regneoppgaver, 3D-modellering eller andre kontor-oppgaver lurer vi også veldig på hvordan Nvidias nyeste vil klare seg mot AMDs råeste. Da vi testet GeForce GTX 780 Ti i SLI mot Radeon R9 295X2 på 4K viste nemlig det langt billigere AMD-kortet seg å levere svært saftige resultater. Forhåpentligvis får vi testet et GeForce GTX Titan Z selv snart, og da kan vi finne ut om det rettferdiggjør prisen.

GeForce eller Radeon – hvem klarer seg best?
Vi lot de drøyeste skjermkortene våre kjempe om 4K-tronen »

Mer om
annonse