Til hovedinnhold
NyhetNå er han tatt

John McAfee er arrestert

Den ettersøkte antivirus-guruen ble tatt i Guatemala.

Policia Nacional Civil Guatemala

Etter mye om og men og rykter fra øst til vest, har John McAfee blitt arrestert av politiet i det latinamerikanske landet Guatemala. McAfee er grunnleggeren av antivirusselskapet med samme navn, og er ettersøkt av politiet i Belize, etter drapet på en amerikansk statsborger.

Etter at saken først ble kjent den 12. november, har det flommet over av rykter om John McAfee på Internett. Flere ganger har det blitt rapportert om McAfees angivelige arrestasjon, men nå er det helt sikkert, etter at det guatemalske politiet la ut et bilde av McAfee i varetekt på Twitter. I tillegg viser videoen i bunnen av saken selve arrestasjonen av den tidligere antivirus-guruen.

Redd for myndighetene

67-årige John McAfee ble arrestert først og fremst fordi han befant seg ulovlig i Guatemala. Han flyktet dit fra Belize, for å unngå styresmaktene som vil spørre ham ut om drapet på den 52 år gamle naboen Gregory Faull.

McAfee har vært på rømmen fordi han mener at de beliziske myndighetene er ute etter å ta livet av ham, og han hevder at han er uskyldig. Han mener videre at drapet på naboen egentlig var ment for ham.

Avslørt av bilde

McAfee har reist rundt med fotografen Robert King fra nettstedet Vice, og han kan ha bidratt til arrestasjonen ved et uhell. Et publisert bilde av McAfee inneholdt nemlig geodata, som avslørte hvor de befant seg.

Den aldrende antivirus-gründeren påsto senere at han har ansatt «landets beste advokat», og annonserte en pressekonferanse. Han ble arrestert ikke lenge etterpå.

Blogger fra fengsel

Dette vil imidlertid ikke være det siste vi hører fra McAfee, ettersom han har startet en fengselsblogg. Fra fengselscellen skriver han blant annet:

«Jeg er i et fengsel i Guatemala. Mye bedre enn fengsler i Belize. Jeg spurte etter en datamaskin, og nå har den dukket opp på magisk vis. Kaffen er også strålende».

Han planlegger fortsatt å gjennomføre en pressekonferanse i morgen, og tror at blogging fra fengsel kan vise seg å være banebrytende.

Nedenfor kan du se en video der John McAfee blir arrestert:

Og en video av hvordan han forbereder seg til rettsaken:

(Kilde: Reuters)

annonse