Til hovedinnhold

20 julegaver vi selv ønsker oss

Her er redaksjonens heteste julegavetips.

Julegavetips

Julen nærmer seg med stormskritt, og har du ikke allerede bestilt julegavene dine på nettet bør du gjøre det så fort som mulig. I hvert fall hvis du vil være sikker på at gavene skal rekke frem i tide.

Posten anbefaler på sine nettsider at pakker som sendes innenlands, sendes innen 16. desember. Mange nettbutikker har imidlertid senere frister, sjekk dette før du bestiller. Ingenting er vel mer irriterende enn å få julegavene i januar...

Men hva i alle dager skal du kjøpe? Redaksjonen i Tek.no har satt seg ned og plukket ut femten produkter vi gjerne selv skulle ønske vi fikk til jul.

Vi har forsøkt å finne gaver i ulike prisklasser – men er klar over at noen av gavene kanskje er i dyreste laget for de flestes julegavebudsjetter. Men det er jo lov å kjøpe julegave til seg selv også?

Her er våre gavetips.

1. Asus Rog Swift PG279Q

Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Asus' Rog Swift-serie er laget for kravstore spillere, og den nyeste modellen i familien, 27-tommeren PG279Q, er kanskje den aller beste spill-skjermen du kan kjøpe i øyeblikket – om du er villig til å betale prisen den koster.

Skjermen har super bildekvalitet, men er også en skikkelig god spillskjerm som leverer bilder med rask presisjon og silkemyke bevegelser.

Passer for: Gameren
Pris: Ca 8 000 kroner

Les testen av Asus Rog Swift PG279Q »
Finn laveste pris på Asus Rog Swift PG279Q på Prisguide.no » (kommersiell partner)

2. Apple Watch

Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Foreningen Elektronikkbransjen kåret i år smartklokker og treningsarmbånd til årets julegave, og den smartklokken som har fått mest oppmerksomhet i det siste er Apple Watch.

Apples smartklokke er kanskje ingen revolusjon. Men den er utvilsomt veldig lekker – og selv om prisen er litt i høyeste laget er den absolutt et veldig nyttig tilbehør for alle de som har iPhone. Den fungerer som en ekstra skjerm som sparer deg for å måtte hente frem telefonen for den minste ting, og den kan også holde øye med aktivitetsnivået ditt. I tillegg finnes det en masse mer eller mindre nyttige apper til klokken.

Passer for: Alle som har iPhone
Pris: Fra 3790 kroner

Les testen av Apple Watch »
Finn laveste pris på Apple Watch på Prisguide.no » (kommersiell partner)

3. Apple Magic Trackpad 2

Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Apple Magic Trackpad 2 er utvilsomt den beste pekeplaten vi har testet, og en solid oppgradering fra den forrige modellen.

Har ikke gavemottakeren en MacBook med Force Touch-pekeplate fra før, får han eller hun faktisk utnyttet en del funksjoner i OS X som man ellers ikke ville fått brukt.

Passer for: Alle med Mac
Pris: Rundt 1400 kroner

Les testen av Apple Magic Trackpad 2 »
Finn laveste pris på Apple Magic Trackpad 2 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

4. Samsung Galaxy S6 Edge

Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

«Et smykke av en supermobil», skrev vi da vi testet Galaxy S6 Edge på vårparten. Nå har det som er en av de råeste mobilene vi har testet hittil i år, sunket i pris.

Telefonen har en fantastisk skjerm som buer ut mot kantene, og som kan vise deg informasjon på sidene.

Til tross for at telefonen fortsatt koster en del, er dette nå et veldig godt kjøp.

Passer for: Alle
Pris: Fra rundt 6 000 kroner

Les testen av Samsung Galaxy S6 Edge »
Finn laveste pris på Samsung Galaxy S6 Edge på Prisguide.no » (kommersiell partner)

5. Apple TV

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apple har brukt lang tid på å oppdatere en etter hvert gammel Apple TV. Nye Apple TV er en massiv oppdatering sammenliknet med de eldre modellene.

Apple TV gjør fortsatt en kjempejobb som mediespiller, men har også fått en masse nye funksjoner – som at du kan bruke den som spillkonsoll.

Garantert suksess på julaften!

Passer for: Alle med Apple-dingser i huset
Pris: Ca. 1700 kroner

Les testen av Apple TV »
Finn laveste pris på Apple TV på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Julegavetips, side 2

Vi har enda flere julegavetips på lur:

6. Asus RT-AC3200

Er det noen i familien som har ustabilt eller tregt trådløst nett hjemme? Kjøper du en Asus RT-AC3200 til dem i julegave, er det i hvert fall ikke ruteren sin feil om ting ikke virker som det skal.

Dette er nemlig uten tvil den beste ruteren vi har hatt på testbenken. Den er den som har gitt oss best rekkevidde og høyest hastigheter, og den har det beste brukergrensesnittet og de smarteste funksjonene.

Passer for: Alle, spesielt avanserte brukere
Pris: Ca. 3000 kroner

Les testen av Asus RT-AC3200 »
Finn beste pris på Asus RT-AC3200 på Prisguide.no »

7. Samsung UE55JU6515

Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Få er vel så heldige at de får en ny TV til jul, men om du skulle ønske deg en selv – eller gi en til noen du er virkelig glad i, da er UE55JU6515 et bra valg om du er ute etter en virkelig bra 4K-TV til en hyggelig pris. Problemet, som vi skrev om i vår blindtest av 4K, er at du kanskje ikke får dratt nytten av den heftige oppløsningen med mindre du sitter veldig nærme.

Samsungs nye 6-serie legger seg på et nivå som gjør den aktuell for mange, og etter å ha testet denne TV-en over en periode må vi si at du får mye TV for pengene du betaler.

Passer for: De som er glad i film og TV
Pris: Rundt 12 000 kroner

Les testen av Samsung UE55JU6515 her »
Finn beste pris på Samsung UE55JU6515 på Prisguide.no »

8. Razer Mamba

Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Razer Mamba er en skikkelig rå spillmus, med en rimelig drøy prislapp.

Dette er ikke produktet for deg som vil ha mest ytelse for pengene, eller som har et snev av fornuft igjen. Vil du derimot ha det som mest trolig er den råeste trådløse spillmusen på markedet, eller unner noen dette i julegave, da er dette et supert valg.

Passer for: Gameren
Pris: Rundt 1600 kroner

Les testen av Razer Mamba »
Finn beste pris på Razer Mamba på Prisguide.no »

9. Sphere BB-8

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Roboten BB-8 likner mistenkelig på en av droidene i den nye Star Wars-filmen. Roboten er på størrelse med en tennisball, og den har et hode som sitter fast med magneter oppå.

Du styrer den lille tassen ved hjelp av en app som finnes både for iOS og Android.

Utrolig morsomt leketøy for både store og små!

Passer for: Barn og barnslige voksne
Pris: Ca. 1800 kroner

Les testen av Sphere BB-8 »
Finn beste pris på Sphere BB-8 på Prisguide.no »

10. Microsoft Universal Foldable Keyboard

Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Det finnes massevis av små og store Bluetooth-tastaturer beregnet på nettbrett og mobiltelefoner. Men vi har sjelden sett ett som har vært like smart som Microsofts nye «Universal Foldable Keyboard». Tastaturet er svært tynt – bare 5 millimeter, og siden det er sammenleggbart tar det liten plass når det ikke er i bruk. Det brettes sammen på midten, og holdes sammen av magneter.

Noe av det som gjør dette tastaturet litt smartere enn mange andre vi har kikket på, er at det kan kobles til to ulike enheter samtidig – og at du kjapt kan skifte mellom tasteoppsett for Android, iOS eller Windows.

Passer for: Alle med nettbrett eller mobil
Pris: Rundt 800 kroner

Les testen av Microsoft Universal Foldable Keyboard »
Finn beste pris på Microsoft Universal Foldable Keyboard på Prisguide.no »

Lurer du på hvilken nettbutikk du skal bestille fra?
Les vår store test: Her er Norges billigste nettbutikk »

Julegavetips, side 3

Her får du enda flere gavetips:

11. Motorola Moto G (2015)

Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Du må ikke ut med 8-10 000 kroner for en mobiltelefon – selv om man kanskje skulle tro det når vi ser Apples reklamefilmer. Er du på utkikk etter en mobiltelefon som ikke koster skjorta, men som likevel leverer en veldig god brukeropplevelse, da bør du ta en titt på Motorola Moto G.

Det er sjelden vi tester en mobiltelefon til under 2000 kroner hvor vi sitter igjen med inntrykket av at «dette var virkelig mye for pengene».

Android-telefonen oppleves som rask og velutstyrt, prisen tatt i betraktning. Den har et ganske godt kamera, god batteritid, og ellers det meste vi forventer. At den er vanntett er også et stort pluss. Men den har litt lite minne, så spander gjerne et MicroSD-kort i tillegg på den som måtte være så heldig å få Moto G av deg til jul.

Passer til: De som er ute etter en rimelig og god Android-mobil
Pris: Ca. 1900 kroner

Les testen av Motorola Moto G »
Finn beste pris på Motorola Moto G på Prisguide.no »

12. Google Chromecast 2

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Chromecast er kanskje Googles mest vellykkede enkeltstående dings. Den lille strømmepinnen er slett ikke feilfri, men den er svært billig å kjøpe sett opp mot mulighetene den gir, og det tok ikke lang tid etter lanseringen før «alle» hadde en. Forleden slapp Google en ny utgave av den lille og nyttige dingsen.

En Chromecast er fortsatt en av de aller rimeligste måtene å oppgradere en dum TV på – og en dings vi er sikker på veldig mange vil bli glad for å finne under juletreet.

Passer til: Alle med TV
Pris: 379 kroner

Les testen av Google Chromecast 2 »
Finn beste pris på Google Chromecast 2 på Prisguide.no »

13. Sony SRS-X55

Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

En Bluetooth-høyttaler blir man alltid glad for – og spesielt når den låter som godt som det Sony SRS-X55 gjør.

Sony SRS-X55 veldig mye høyttaler for pengene – og en av de mest velspillende høyttalerene vi har testet i denne størrelsen. Med en oppgitt utgangseffekt på 30 watt kan du spille ganske høyt, og det er nok trøkk til å holde liv i hagefesten også – uten at vi skal påstå at den blåser i filler trommehinnene dine.

Passer til: Alle
Pris: Ca. 1600 kroner

Les testen av Sony SRS-X55 »
Finn beste pris på Sony SRS-X55 på Prisguide.no »

14. Garmin Forerunner 920XT

Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Garmin lager noen av de mest avanserte treningsklokkene på markedet, og deres nyeste multisport-toppmodell, Garmin Forerunner 920XT, er den heftigste av alle modellene. Klokken er en direkte konkurrent til blant annet Polars toppmodell Polar V800, men har en del unike funksjoner du ikke finner på V800 – som analyse av løpsteknikk.

Til tross for at Garmin Forerunner 920XT er nærmest et overflødighetshorn av funksjoner, er den en av de mest brukervennlige treningsklokkene vi har prøvd.

Passer til: Treningsentusiasten
Pris: Ca. 3 800 kroner

Les testen av Garmin Forerunner 920 XT »
Finn beste pris på Garmin Forerunner 920 XT på Prisguide.no »

15. Razer Seiren

Foto: Kristoffer Møllevik

I kampen om klikkene mellom de mange videobloggene, proffe og halvproffe YouTube-kanalene og spill-strømmerne der ute, er god lyd et «must».

Razer Seiren er nettopp det man trenger for å få skikkelig god lyd. En enkel, «plug-and-play» USB-mikrofon, som skal gi lyd av profesjonell kvalitet til deg som vil ha det, enten det er for å legge kommentarer på videoer, direktestrømme dataspill eller bare for å kommunisere med vennene dine.

Passer til: Gameren eller de som lager YouTube-innhold
Pris: Ca. 2 000 kroner

Les testen av Razer Seiren »
Finn beste pris på Razer Seiren på Prisguide.no »

Fant du ikke det du lette etter? Ta gjerne en kikk i vårt testarkiv for flere gaveidéer »

Julegavetips, side 4

Og nå, her er de fem aller siste julegavetipsene:

16. Denon Heos 1

Denon Heos 1 kan brukes både inne og ute. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lyd er en viktig del av hverdagen. En av de enkleste løsningene er å ta i bruke såkalte strømmehøyttalere. Med disse kan du enkelt spille av musikken fra telefonen din, via det trådløse nettverket i huset ditt. Denon er en av produsentene som lager slike høyttalere.

Den minste modellen i Denons Heos-familie, Heos 1, en hendig modell som til tross for en liten innpakning byr på kraftig lyd. Denne lille sjarmøren har blant annet mulighet til å bruke batteri, og en slik pakke kan du kjøpe utenom som tilleggsutstyr.

Med i batteripakken følger det dessuten med en gummipakning som beskytter enheten mot hver og vind – i alle fall nok til at den er sprutsikker. Ergo er dette en fin kompanjong å ha med seg ut på terrassen. Heos 1 kan enten brukes som en enkeltstående høyttaler eller som en del av et hjemmekinoanlegg.

Passer til: Alle som vil spille musikk trådløst.
Pris: Cirka 1800 kroner for selve høyttaleren.

Les testen av Denon Heos 1»
Finn beste pris på Denon Heos 1 hos Prisguide.no »

17. Hubsan X4 HD

Hubsan X4 HD er sannsynligvis en av morsomste julegavene du kan kjøpe i år. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Uansett om det er far i huset, barnebarna eller kompisen som skal ha en gave, så vil nok en drone falle i smak. Spesielt en slik drone som Hubsan X4 HD.

X4 HD er en liten og nett drone, som gir deg veldig mye gøy for pengene. Foruten flip-funksjoner, god styring og kraftige motorer får du også et kamera som filmer i 720p-oppløsning – alt sammen for godt under en 1 000-lapp. Dronen kan også – størrelsen tatt i betrakning – fly relativt høyt og langt, og leverer helt brukbar videokvalitet. Nevnte vi at den er svært godt bygget og vanskelig å ødelegge? Dette er en sikker vinner å putte under juletreet, så lenge personen du gir gave til har et lite snev av teknofili ved seg.

Passer til: Alle med et snev av interesse for teknologi og evnen til å finne barnet i seg. Pris: Ca. 699 kroner

Les testen av Hubsan X4 HD »
Finn beste pris på Hubsan X4 HD på Prisguide.no

18. Hábrók Nano Quadcopter

Hábrók Nano Quadcopter er en liten, billig og veldig artig drone. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Hvis du ikke har lyst eller mulighet til å bruke så mye penger, så finnes det droner som koster svært lite og samtidig gir deg mye moro. Hábrók Nano Quadcopter er en slik drone.

Dronen koster bare et par hundrelapper, er lett å styre, gjør morsomme triks og har grei batteritid. Det medfølger også en omfattende beskyttelsesring, som gjør dronen praktisk talt umulig å ødelegge. Perfekt for minstemann i huset, eller bare for deg som vil more deg med din aller første drone.

Passer til: Barna i huset eller den vordende dronepilot. Pris: Ca. 279 kroner

Les testen av Hábrók Nano Quadcopter » Finn beste pris på Hubsan X4 HD på Prisguide.no

19. Nvidia GeForce GTX 970

Foto: Varg Aamo, Tek.no

Nvidia GeForce GTX 970 gir svært god ytelse for pengene. Med dette skjermkortet på plass i maskinen din kan du spille alle de nye tittlene i Full HD-oppløsning med de aller høyeste grafikkinnstillingene. Også i oppløsningen 2560 x 1440 gjør grafikkortet det godt.

Om du velger en utgave med spesialkjøler, for eksempel fra MSI eller Gainward, får du dessuten høy ytelse kombinert med en effektiv kjøleløsning som gjør lite ut av seg støymessig.

Passer for: PC-spillere
Pris: Fra 3300 kroner

Les testen av MSIs GeForce GTX 970 her »
Finn laveste pris for Nvidia GeForce GTX 970 hos Prisguide.no » (kommersiell partner) Vær oppmerksom på at de rimeligste variantene i Prisguide er kompaktversjoner, eller ITX-kort, for små datamaskiner.

20. SteelSeries Apex M800

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

«Et kjært alternativ for deg som ennå ikke er frelst av andre mekaniske trykkfjøler», skrev vi om Apex M800 i vår test.

Mange av de som fikk prøve tastaturet spurte om det virkelig hadde mekaniske brytere, ettersom det støyet såpass mye mindre enn tastaturer med for eksempel de populære Cherry-brytere. Men, det er så visst mekanisk, og vi syntes det passet godt til både spill og skriving. Tastene er svært lette på labben og har kort vandring, så det krever litt tilvending, men spesielt for støyallergikere der ute vil det være vel verdt de mindre overgangsjusteringene.

Lyssettingen i tastaturet kan du eksperimentere med til du går av med pensjon, og programvaren gjør sitt til at det blir enkelt å låse opp det fulle og hele potensiale som bor i Apex M800, være seg makrofunksjonene eller profilene.

Passer for: PC-spillere med støyallergi
Pris: Fra 1300 kroner

Les testen av SteelSeries Apex M800 her »
Finn laveste pris for SteelSeries Apex M800 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

annonse