Ultrabooker skal ned i pris og opp i batteritid

Intel har satt rammene for den neste generasjonen.

Sommeren 2011 gikk Intel i bresjen for at PC-produsentene skulle lage tynnere og lettere bærbare datamaskiner, og siden den gangen har ordet ultrabook vært en het potet. Men det har også vært skjær i kokevannet. Først og fremst var det den høye prisen som holdt mange unna.

At prisen måtte ned, var derfor klart fra første stund. Og joda, ultrabooker har blitt noe rimeligere, men ikke så mye som mange av oss hadde håpet på.

Det tror Intel vil endre seg når det nærmer seg juletider.

Lavere pris, mer touch

I tillegg til fokus på lavere pris, skal Intel i løpet av 2013 også prøve å få berøringsskjermer til flere ultrabooker, slik at de bedre kan konkurrere med nettbrett. Intel regner med at opp mot 75 prosent av Intel-baserte datamaskiner vil ha berøringsskjermer mot slutten av året.

Intel sikter også mot at når julesalget for 2013 setter inn for fullt, vil brorparten av nye ultrabooker være tynne kreasjoner med berøringsfølsomme skjermer, kjappe SSD-er og fjerde generasjon Core i-prosessor, også kjent som «Haswell».

Vil redefinere «vanlig bærbar PC»

Den nye Haswell-prosessoren skal være spesielt strømgjerrig, og skal således by på bærbare som varer "hele dagen" uten å måtte øke tykkelse eller vekt i form av større eller flere batterier.

Får Intel det som dem vil, kan prisen på de nye ultrabookene havne på rundt 600 dollar, og med det gjøre sitt til å redefinere hva som er en «vanlig bærbar PC».

Nysgjerrig på nye bærbare?
Se vår sniktitt på Haswell

Kilde: XbitLabs

Les også
Slik blir Toshibas nye Ultrabook
Les også
Dette er Lenovos første 15-tommers Ultrabook
Les også
Ny bærbar går i strupen på Apples Retina-MacBook
Les også
Framtidens batterier lader tusen ganger fortere
Les også
Asus' nye bærbare PC med dobbel skjerm er her
Les også
I denne sitter Intels neste generasjons prosessor
Les også
Intel: Ultrabooker skal ha touch
Les også
Ultrabooker: De er tynne, og proppfulle av kraft
annonse