Til hovedinnhold

Her lager forskere realistiske 3D-modeller på bare sekunder

Ny teknikk krever bare et fotografi.

YouTube

Å konstruere datagenererte 3D-modeller kan være en krevende oppgave, men nå har en gruppe forskere utviklet en tilsynelatende svært avansert algoritme som lar deg lage slike 3D-modeller lynkjapt, skriver Gamasutra.

Den nye teknikken heter «3-sweep» og innebærer å lese visuell informasjon fra todimensjonale fotografier, for deretter å bruke denne informasjonen til å generere en helt lik, digital 3D-modell av objektene.

Gjøres på sekunder

Avlesningen gjøres med enkle musebevegelser som registrerer objektets profil og form, og straks dette er gjort dukker det opp en 3D-modell som kan roteres og vendes på. Prosessen tar bare sekunder.

Selve virkemåten er noe usikker, men ifølge forskerne er løsningen en «intelligent» kombinasjon av menneskets kognitive evner og datamaskinens utregningspresisjon. En YouTube-video (se under) med demonstrasjon av hvordan det hele fungerer er lastet opp, og det ser unektelig imponerende ut.

I videoen vises også noen eksempler på tilfeller hvor teknikken ikke lykkes med å lese av bildene, for eksempel dersom objektene har uklare og udefinérbare linjer, eller når perspektivet ikke er ideellt.

Det er foreløpig uvisst om eller når programvaren skal gjøres tilgjengelig for andre, men det kan tenkes at for eksempel spillutviklere kunne dra nytte av den nye løsningen.

Nå har det også blitt lett å lage ansiktsanimasjoner:
Ny teknologi lar utviklere gjøre opptak av ansiktsuttrykk i sanntid »

(Kilde: Gamasutra)

annonse