MEGAs nye tjeneste får Dropbox til å blekne

Nye MEGASync til Windows gir 25 ganger så mye gratislagring.

Dropbox er uten tvil den første tjenesten mange tenker på når det er snakk om skylagring. Men selv om Dropbox var tidlig ute, har konkurrentene virkelig fått fart på seg i det siste.

Selv om det ennå ikke er offisielt, går MEGASync nå rett i tottene på Dropbox, Skydrive og resten av den etablerte skygjengen. Etter at de først lanserte 50 gigabyte med gratis lagringsplass, følger de nå opp med en egen Windows-applikasjon.

Synkroniserer som Dropbox

Den nye Windows-applikasjonen slår følge med den allerede eksisterende nettleserfunksjonaliteten, som fungerer på samme måte som vi kjenner fra andre skytjenester.

Du kan altså velge en lokal mappe i Windows som du vil at MEGASync skal synkronisere på tvers av maskinene dine og skyen. Den nye applikasjonen betyr også at tjenesten ikke har noen begrensning på filstørrelse lenger, utover de 50 gigabytene du maksimalt har tilgjengelig.

Synkronisert eller ikke?

Et par småting vi la merke til under utprøvingen var manglende statussymboler på filene våre i utforskeren. Det er dermed vanskelig å vite om filene dine er ferdig synkronisert, eller om de er i ferd med å lastes opp til skyen. Redningen ble det generelle statussymbolet i verktøylinjen.

På en annen side er dette forhåpentlig noe som kommer på plass i den ferdige versjonen. Et punkt MEGASync derimot imponerte på var dens evne til å synkronisere flere hovedmapper. Dermed kan du synkronisere både en mappe som ligger under «Mine Dokumenter», så vel som hele Dropbox-mappen din. MegaSync tilbyr nemlig 25 ganger så mye gratis lagringsplass som den blå konkurrenten.

Glad i Dropbox?
Her er noen raske tips som gjør den smarte tjenesten ennå bedre (Ekstra) »

Til forskjell fra andre tjenester blir alle filer du lagrer hos MEGA kryptert med en 2048-bits RSA-nøkkel – som i teorien vil holde filene trygge fra tjuvtittende myndigheter.

Ikke ferdig

MEGASync-applikasjonen for Windows kan lastes ned fra denne delte MEGA-mappen. Vær dog oppmerksom på at den foreløpig er i beta-stadiet.

For mobilbrukere finnes MEGASync-appen foreløpig kun for Android-telefoner, men en versjon for iOS skal også være under utvikling.

Om du er bekymret for personvernet i skyen kan BitTorrent Synk være noe for deg:
Her lagres filene dine kun på dine maskiner, og med knallhard kryptering »

(Kilde: Ghacks)

Les også
Bli genierklært med disse smarte Dropbox-triksene
Les også
Slik tar du i bruk den helt nye Torrent-teknologien
Les også
Slik lagrer du filene dine helt anonymt i nettskyen
annonse