Tek.no

Nyhet

FN spurte Minecraft om hjelp

Spillet har bidratt til smartere byplanlegging i Kenya og på Haiti.

Mojang, Fyre UK
Vegard Haugen
24 Apr 2014 08:00

Forente Nasjoner (FN) har mange prosjekter, og United Nations Human Settlements Program er ett av dem. Dette prosjektet handler om å finne løsninger for å skape gode samfunn i overbefolkede byer, og i områder med store sosioøkonomiske utfordringer.

For to år siden tok Pontus Westerberg, som jobber med dette FN-prosjektet, kontakt med Mojang – utvikleren av spillet Minecraft – for å be om hjelp. Ved hjelp av det populære spillet kunne de nemlig gjenskape områdene de ville forbedre for å finne bedre løsninger for offentlige plasser.

Etter at området har blitt gjenskapt, arrangerer FN workshops for å få nye ideer. Løsningene blir deretter bragt videre til en arkitekt, som igjen lager en høyst reell plan for ombygging eller utbygging av plassene.

Lettere å se planene i 3D

Ifølge Polygon sier Westerberg nå at Minecraft-prosjektet har vært svært vellykket. I det kenyanske slumområdet Kibera i Kenyas hovedstad Nairobi brukte de dataspillet til å fordele bruksrettighetene til et av områdets få offentlige plasser, en idrettsplass. Der hadde det vært en konflikt i nesten to år mellom unge som ville spille fotball, og eldre som ville bruke plassen som markedsplass. Løsningen ble å lage en vei ved å stjele en bit av fotballbanen:

– Fotballspillerne nektet å godta dette. Så tok vi inn Minecraft, slik at de fikk «gå fysisk rundt» i modellen, og da fikk de se at de hadde nok plass til både fotball og veien, forklarer Westerberg til Polygon.

Han sier videre at de har brukt Minecraft med stort hell til å lage et nytt strandområde i Haitis tredje største by, Les Cayes. Særlig det at Minecraft engasjerer unge mennesker også, samt at man får se planene i en 3D-verden, trekker Westerberg frem som fordeler.

Svensk interesseorganisasjon stilte med psykolog:
Åpnet røykeklinikk for unge i Minecraft »

(Kilde: Polygon)

Les også
Minecraft skal brukes til byplanlegging
annonse

Les også