Tek.no

Nyhet

Vi tok turen til The Gathering for å finne noen av de aller beste riggene vi har sett

Se vårt store bildegalleri.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
23 Mar 2016 18:13

Tek.no/Hamar: Hvert eneste år samles det over 5000 dataglade mennesker i Vikingskipet på Hamar for å spille og kose seg. The Gathering har vært en møteplass for likesinnede i over 20 år, og påsken 2016 er intet unntak.

Det tar ikke veldig lang tid å peke ut deltagerne som har vært på et par LAN før. 20 liter med redbull eller cola er én ting, men vi tenker mest på hvordan mange har valgt å bruke den begrensede pultplassen sin på. Hver deltager må nemlig forholde seg til strenge regler på hvor mye plass de får bruke: 80 centimeter i bredden, 60 i dybden. Men ingen har sagt noe om hvor høyt de kan bygge, og trenden med å bygge enorme rigger har tatt helt av på The Gathering.

Gigantiske hyller – malte, lakkerte og pyntet for å matche hverandre – har forvandlet de vanlige pultradene man vanligvis ser på et LAN til mangefargede korridorer.

VI tok en rundtur i Vikingskipet, og lot oss imponere av noen av de utrolige riggene deltagerne hadde satt opp:

Dette fargerike oppsettet hadde flere fordeler - blant annet rullgardiner for å dekke over kabinett/bagasje-skapet.
Niklas Plikk, Tek.no
Man må jo elske et kunstverk som dette!
Niklas Plikk, Tek.no
Muligens vår favorittrigg hadde en rekke kule pyntegjenstander. Ikke veldig nyttig, men det så i hvert fall kult ut!
Niklas Plikk, Tek.no
En slags tomanns-hule med to skjermer til hver, pluss en femte bare for å være på den sikre siden. I tillegg sto det en bærbar datamaskin på toppen av riggen for å overstyre musikken de begge hørte på.
Niklas Plikk, Tek.no
De aller fleste hyllene vi så på The Gathering var i ganske kjedelige farger – rett fra IKEA. Derfor var det ekstra hyggelig å se at noen hadde lagt ned litt ekstra arbeid i riggene sine for å matche både hyller og høyttalere.
Niklas Plikk, Tek.no
Og når vi allerede er inne på farger - denne riggen tok kaka. Alle de fem hyllene var bygget etter samme lest, men skilte seg fra hverandre ved hjelp av glade farger og lys. Problemet var imidlertid å frakte dem til TG. – Én av dem er limt sammen, ikke skrudd, så den var ekstra slitsom å få med seg!
Niklas Plikk, Tek.no
Denne riggen var litt ekstra forseggjort, med lekre detaljer på sidene.
Niklas Plikk, Tek.no
Ikke alle kan ha tid til å bygge enorme oppsett før man kommer til TG. Dette var trolig det mest spartanske oppsettet vi så, hvor den enorme veggen bak maskinen gjør kontrasten enda større. Heldigvis så eieren lyst på saken: – Det er i hvert fall veldig lett å pakke!
Niklas Plikk, Tek.no
Kontorstoler? Pfft, hva med en sofa man både kan sitte og spille, og senere bruke som seng? Det kommer godt med når man er på LAN over flere dager.
Niklas Plikk, Tek.no
De aller fleste riggene vi så var spesiallaget for maks en håndfull mennesker. Noen vennegjenger tar imidlertid TG mer seriøst enn andre, noe vi fikk se her. Hele "korridoren" var farget i svart og grønt, og skilte seg virkelig ut i havet av datamaskiner i Vikingskipet.
Niklas Plikk, Tek.no
Apropos store vennegjenger: Sør-LAN-et var representert av en hel haug glade sørlendinger.
Niklas Plikk, Tek.no
Samtlige av pultene matchet hverandre og flere av medlemmene gikk i tillegg med matchende klær. Dette er dedikasjon!
Niklas Plikk, Tek.no
Nytt i år for gjengen fra Sør-LAN-et var denne enorme høyttalerstacken. Tro oss, hele Vikingskipet hørte lyden fra disse høyttalerne når musikken ble skrudd på.
Niklas Plikk, Tek.no
Dette var trolig den peneste énmanns-riggen vi så. Kudos for å prioritere en enorm høyttaler fremfor bagasjeplass.
Niklas Plikk, Tek.no
Jepp, det var et eget område for utlevering av IKEA-møbler som gjestene hadde bestilt. Billy-hyller ftw.
Niklas Plikk, Tek.no
Dette var oppsettet som virkelig ropte skreddersydde hobbyplater, solide hjul, LED-lys og solid konstruksjon. (Sorry for IKEA-feiltagelsen, Øyvind!).
Niklas Plikk, Tek.no

Vi kommer tilbake med flere saker fra The Gathering 2016 de kommende dagene!

annonse

Les også