Tek.no

Nyhet

Nå har Canal Digital Go kommet til Android

TV på mobil og nettbrett er ikke lenger forbeholdt de med iPhone og iPad.

Canal digital
15 Apr 2015 14:01

I et halvt års tid har norske Canal Digital-kunder hatt muligheten til å laste ned Canal Digital Go-appen og bruke denne for å kose seg med TV-innhold på både mobiltelefonen og nettbrettet – såfremt disse var preget med en Apple-logo.

De samme mulighetene har det ikke vært for enheter som har kjørt operativssystemet Android, men dette bøtes det på i dag, melder Canal Digital i en pressemelding. Appen er nå også tilgjengelig i Google Play-butikken, og skal ha de samme funksjonene som på Apples operativsystem iOS.

Et lite unntak er det dog, og det er faktisk i Android-brukernes favør. Her får du en «start forfra»-funksjon som gjør det mulig å spole tilbake opp til to timer i sendingen – selv når du ser direktesendt TV.

For de uinnvidde nevner vi for øvrig at Go-appen lar kundene se opptil 36 direktesendte TV-kanaler. Tyve av disse legges også i et ukesarkiv som da til sammen består av flere tusen programtitler. Samtlige abonnenter vil «inntil videre» kunne benytte tjenesten kostnadsfritt.

– Med dagens lansering av Go på Android-mobiler og -nettbrett kan enda flere av våre kunder se store deler av sitt TV-tilbud på bærbare skjermer. Vi har tidligere lansert GO på iPhone og iPad slik at vi nå har en godt utgangspunkt å bygge videre på. Fremover vil vi lansere flere nye TV-kanaler og legge til flere funksjoner slik at kundene kan se det de ønsker, når de ønsker og på den skjermen som de selv foretrekker å se på TV, uttaler Roger von Zernichow, adm.dir i Canal Digital Norge.

Kun for parabol

Et skår i gleden er at det fremdeles kun er Canal Digitals parabolkunder som kan nyte TV på farten. Kabel-TV-kundene må klare seg med T-We, som begrenser deg til å være på samme hjemmenettverk og kun fungerer på iPad.

Canal Digital ønsker også å slukke det analoge signalet:
100 000 må oppgradere eller få svarte TV-skjermer >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Canal Digital Smart HD boks: Imponerende av Canal Digitals nye PVR
Les også
Slik vil nye Canal Digital Go bli
Les også
Før ble TV-sendinger fraktet med fly. Så bygde de dette anlegget
Les også
Canal Digital utvider tilbudet sitt til iPad
Les også
Neste uke kan du se parabol-TV via iPaden
Les også
Slik skulle vi «hacke» PVR-dekoderen til Canal Digital
annonse