Til hovedinnhold

Kinesisk mobilprodusent opplever eksplosiv vekst

Og nei, det er ikke Huawei eller Xiaomi det handler om denne gangen.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det er ingen hemmelighet at kinesiske mobilprodusenter har blitt farlige utfordrere til markedslederne Apple og Samsung på mobilfronten, med Huawei og Xiaomi i spissen. Det finnes imidlertid flere kinesiske aktører med stor suksess. Nå melder relativt ukjente Meizu om en gigantisk vekst.

Som nettstedet Pocket Now har fått med seg rapporterte Meizu nylig om en økning i omsetning på solide 350 prosent i år sammenlignet med fjoråret. I antall solgte enheter tilsvarer det 20 millioner.

Liten internasjonal tilstedeværelse

Enn så lenge selger Meizu hovedsakelig mobiltelefoner i Kina, og har ennå til gode å slå gjennom i det internasjonale markedet. Som vi meldte allerede i fjor har selskapet imidlertid også rettet seg inn mot det europeiske markedet for å øke veksten.

Meizu MX3.
Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Selskapet baserer seg litt på samme modell som Huawei, altså relativt godt spesifiserte mobiltelefoner til svært konkurransedyktige priser. Blant selskapets modeller har vi hittil kikket på MX og MX3, som begge var heftig utstyrt da de ble sluppet.

Langt bak Huawei og Xiaomi

Til tross for den kraftige salgsøkningen ligger Meizu likevel temmelig langt bak Huawei og Xiaomi. Som nettstedet GizmoChina meldte i sommer solgte Meizu kun 8,9 millioner mobiler i løpet av det første halvåret av 2015, mens Huawei og Xiaomi lå på henholdsvis 50 og 34,7 millioner, mye på grunn av salget utenfor Kina.

Tidligere har det for øvrig gått rykter om at Meizu skal inngå et samarbeid med Nokia om produksjon av Nokia-designede mobiler som et ledd i et mobil-comeback fra det finske selskapet, men disse spekulasjonene har på ingen måte blitt bekreftet.

I mellomtiden kommer konkurrenten Huawei stadig med nye modeller: Den neste toppmodellen P9 kan være rett rundt hjørnet »

annonse