Tek.no

Nyhet

Facebook-konti "avslørt"

29 Juli 2010 14:50
annonse

Sikkerhetskonsulenten Ron Bowles har ifølge BBC lagt ut personlig informasjon om 100 millioner Facebook-brukere. Konsulenten skal ha brukt egen programkode til å skanne profilene, og lagt informasjon i en liste på én fil, og så lagt ut denne filen for fri nedlasting på nettet. Hensikten med stuntet skal ha vært å rette søkelyset på personvernet på Facebook.

Listen skal inneholder informasjon som navn og identifiseringskode til Facebook-brukerne, men informasjon som e-postadresser, telefonnummer og fysisk adresse skal ikke være inkludert.

Facebook sier i en uttalelse om denne hendelsen at den aktuelle informasjonen ligger allerede åpen på nettstedet. Brukerne kan selv velge å vise informasjonen, eventuelt skjule den.

Facebook har i det siste foretatt en rekke endringer i innstillingsmuligheter på nettstedet, men kritikerne mener personvernet fortsatt ikke er ivaretatt på Facebook. De fleste Facebook-brukere bryr seg ikke om å endre innstillinger, og er derfor ikke klar over hva som er synlig og ikke synlig. Kritikerne mener altså at det er standardinnstillingene som bør endres.

(Kilde: BBC)

Les også
Slik sletter du dine sosiale nettspor
Les også
Itunes-svindel øker
Les også
Skype med integrert Facebook?
Les også
Twitter angrepet
Les også
Passordhåndtering
Les også
Hvor er nettbruk sikrest?
Les også
Facebook-chat integreres i Messenger
Les også
Kaspersky 2011 lansert
Les også
Flere nettsøk er skadelige
Les også
De største nettstedene i verden
Les også
Sosiale nettsteder i skuddet
annonse

Les også