Tek.no

Nyhet

Dette gjorde mobiloperatørene i 2010

Vegard Haugen
5 Nov 2010 06:00

Norges årlige mobilgalla Gulltasten er bare en drøy uke unna. Der vil landets mobilbransje samles til en festkveld på Oslo Plaza med god mat og drikke, spennende faglig innhold, underholdning fra Tôg og selveste Haddaway, og ikke minst utdeling av årets Gulltasten-priser.

Blant prisene som deles ut er Årets operatør.

Et godt år
2010 har vært et godt år for forbrukerne, som har fått stadig billigere ringeminutter og SMS, og ikke minst datatrafikk. Enkelte operatører ga til og med vekk fri bruk av mobilen i årets 2-3 siste måneder til røverpris.

Les mer: Aldri før har operatørene gitt deg så mye for så lite

Årets operatør 2010 - Disse er nominert

Her er årets nominerte til Årets operatør, med en kjapp oppsummering på hva disse har gjort bra i mobilåret 2010.

Network Norway
Selskapet Network Norway (NwN) består av bedriftsoperatøren ved samme navn, samt One Call og Lebara, og de er nå Norges tredje største mobilselskap. Sammen med Tele2 bygger de Norges tredje mobilnett.

I tillegg har NwN lansert femtocell-teknologi, som består av små basestasjoner som gir bedre dekning innendørs. Særlig for bedrifter er dette en attraktiv ny tjeneste.

Les mer: Bygger Norges tredje mobilnett

Chess
Etter et par forsiktige år er Chess tilbake for fullt. Nå er de igjen med og kriger i lavprissegmentet, de har stablet på plass et mobilt bredbånd-tilbud der de blant annet låner bort gratis modem. Med Chess Tirsdag får du to kinobilletter til prisen av én. Kundetilfredsheten til Chess har økt betraktelig i år.

Viktigst av alt er nok likevel det unike konseptet Chess OnFlex, der du skreddersyr ditt eget abonnement. Dette abonnementet utmerker seg i det norske markedet, og endelig har Chess noe å stort å skryte av - med god grunn.

Les mer: Plukk og miks med Chess OnFlex

One Call
Mobiloperatøren One Call har Norges mest fornøyde kunder, og har vært en aggressiv prispresser også i 2010. De skaper løsninger som kopieres av andre, og de tør å følge sin egen vei til tross for beinhard konkurranse blant lavprisaktørene.

Med gode pakkeprisabonnement som One Call Folkepakka, og ikke minst Gavepakka - kampanjen som utløste årets store priskrig - har One Call innfridd sine ambisjoner om å bli en betydelig aktør på det norske markedet.

Les mer: - Et håpløst plagiat fra en desperat aktør

NetCom
LTE - eller 4G på folkemunne - kommer til å bli en skikkelig stor greie om et par år, for mobilt bredbånd med skyhøy hastighet er noe folket vil ha. NetCom var først i Norge - og verden - med å tilby dette da de åpnet sitt 4G-nett i Oslo på slutten av fjoråret. Det er veldig spennende at NetCom har tatt initiativ til å satse på denne teknologien tidlig. Prismessig har operatøren vært i førersetet på mobilt bredbånd.

NetCom har også vært svært aktive i utviklingen av CPA-løsninger, altså at du vil kunne betale for varer og tjenester med mobilen. Mange har tro på at dette kan bli en populær betalingsløsning på sikt.

Les mer: NetComs 4G-nett offisielt åpnet

Tele2
Med et uttalt mål om alltid å være billigst har Tele2 satt lista høyt, men til tross for sterk konkurranse blant lavprisaktørene er det ingen tvil om at operatøren langt på vei innfrir. Abonnementsutvalget er godt og variert og du finner rimelige abonnementer som passer forskjellige ringemønstre. På frekt og freidig vis kopierte de One Call Gavepakka, men de halverte prisen på sin kampanje.

Tele2 fikk også i stand en avtale om å tilby den lovende, men også svært kontroversielle tjenesten Bipper til sine kunder først. Tjenesten gir foreldre mulighet til å overvåke sine barns mobilbruk. Operatøren har også utviklet egne tjenester, som Tele2 Snapshot hvor du kan bruke din gamle mobil som overvåkingskamera.

Les mer: Tele2 får kjeft for barnesporing

Avsløres neste uke
Hvem som vinner den gjeve prisen for Årets operatør 2010 avsløres på Gulltasten torsdag 11. november på Oslo Plaza.

Les mer om Gulltasten

Les også
- Ikke hør på mobilselgeren
Les også
Årets beste mobiler
Les også
Vant du Gulltasten-billett?
Les også
– Apple vil drepe SIM-kortet
Les også
De har Norges minst fornøyde mobilkunder
annonse

Les også