Tek.no

Nyhet Samordna opptak kræsjet – igjen

Samordna opptak var nede

Studentene får ikke søkt på studieplass, det samme skal ha skjedd hvert år.

20 Juli 2011 12:40

Til tross for at fristen for de fleste studier gikk ut for lenge siden, har man likevel kunnet søke på noen utvalgte studier via restetorget til Samordna opptak. Ikke alle som fikk studieplass på våren takket ja til plassen sin, og disse studiene vil ligge på restetorget fra og med idag. På denne måten får de som ennå ikke har fått studieplass eller ikke søkt studier en ny sjanse på å sikre seg skoleplass, men de må være raske.

Restetorget åpnet onsdag klokken ni og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder for å sikre seg de ønskede studieplassene.

Den store pågangen har imidlertid fått sidene til å knele hvert år, og mange studenter har måttet sukket oppgitt etter at de blir møtt av en nettside som fortsatt ligger nede, flere timer etter at problemene startet.

Susanne Norum Midtland

– Frustrerende

For å sikre seg de beste studieplassene har Susanne Norum Midtland (23) prøvd å komme seg inn på nettsiden før den åpnet klokken 09:00 idag morges. Etter mer enn to timer foran datamaskinen klarte hun omsider å komme inn.

– Jeg synes at det er talentløst at Samordnet Opptak ikke klarer å forberede seg når så mange skal gå inn på samme sted samtidig. Dette er noe som tydeligvis skjer hvert eneste år, og da synes jeg det er rart de ikke forbereder seg bedre på den store pågangen de nå opplever, sier hun oppgitt til Hardware.no.

Det var dette synet som møtte de som ville inn på restetorget idag.

Til tross for at hun nå har søkt på noen studieplasser, vet hun at mange plasser blir borte når sidene ikke klarer å fungere for alle.

– Det er sikkert mange som fortsatt prøver å komme seg inn på sidene, og som mister en del skoleplasser. Jeg er heldig som har ferie og kan sitte foran PCen i to-tre timer. Men ikke alle har så god tid. Det må være frustrerende, legger hun til.

– Stor pågang

– Det går sakte på nettsidene nå, mange kommer ikke inn i det hele tatt dessverre. Vi har ikke noe godt svar på hva som har skjedd, men det skyldes helt klart den store pågangen. Vi jobber på spreng for å løse problemet og håper det ikke vil ta altfor lang tid før sidene er oppe og går igjen sier Pål Kalvsjøhagen, informasjonsrådgiver i Samordna opptak til Dagbladet.

Dette er imidlertid ikke første gangen dette skjer. Etter det Dagbladet og Dinside erfarer skal samme problem ha skjedd ifjor, og Nettavisen melder at dette skjer for fjerde år på rad. Til Dagbladet sier Kalvsjøhagen at de trodde de hadde klart å løse problemene i fjor og at det ikke ville gjenta seg.

Selv om flere studenter potensielt kan miste studieplasser, tror ikke Kalvsjøhagen at faren er stor for at dette skal skje.

- Erfaringsmessig er det nok plasser til alle som logger seg på. Hvis noen mener de ikke har fått en plass de skulle ha hatt skal vi selvfølgelig ta tak i dette senere, sier han.

Les også
Studentene raser mot «Samordna søppel»
Les også
Studentene raser mot «Samordna søppel»
Les også
De beste PC-ene for studenter
Les også
Altinn sviktet - igjen
Les også
Skattekollapsen er et mysterium
annonse

Les også