Til hovedinnhold

Suksess for gratis Age of Conan

Norske Funcom har doblet inntektene fra spillet.

Age of Conan: Hyborian Adventures ble godt mottatt hos både anmeldere og spillere ved lanseringen i 2008. Det mørke og brutale massive onlinespillet var svært lekkert, hadde stemningsfull musikk og serverte stemmeskuespill på de datastyrte figurene. Dette gjorde at Age of Conan ble en engasjerende opplevelse.

Men Funcom klarte ikke å følge opp på innholdsfronten etter at de første 20-30 erfaringsnivåene var tilbakelagt. Spillet manglet innhold, erfarne spillere klagde på hull og spillerflukt ble en realitet.

— Håp for fremtiden

Skjermbilde fra tilleggspakken Rise of the Godslayer.

I juli lanserte Funcom en gratisversjon, Age of Conan: Unchained, i et forsøk på å nå nye brukere. Seks uker senere er suksessen et faktum:

— Aktivitetsnivået på har eksplodert, med en firedobling av antall spillere i juli. Vi har doblet omsetningen fra spillet, og opplever en positiv utvikling i abonnenter. Dette gir oss helt klart håp for fremtiden til spillet, forteller Trond Arne Aas, administrerende direktør i Funcom.

Spillere av gratisutgaven og abonnementsutgaven kan spille sammen, men det ligger en del begrensninger i hva man kan oppleve uten å betale. Det går for eksempel på antall klasser, tilgjengelige soner, antall «raids» og hvor mye plass man har til å lagre spillvaluta og opptjent utstyr.

Neste uke har den nye Conan-filmen premiere, og dette feires med en utvidelsespakke kalt Savage Coast of Turan. Her får vi nye områder, monstre, personligheter og utstyr. Pakken blir tilgjengelig samtidig som filmpremieren 18. august.

Mer informasjon om Age of Conan: Unchained får dere på det offisielle nettstedet.

annonse