Til hovedinnhold

Sniktitt: Gears of War 3

(San Francisco/Gamer.no): Microsoft har i år valgt å holde sitt regelmessige arrangement X11 i San Francisco bare en liten uke før den gamle gullgraverbyen blir inntatt av spillutviklere og den årlige Game Developers Conference. Det har bare gått noen uker siden deres arge konsollrival Sony viste frem sine kommende spill i London, og det store spørsmålet blir vel da om Microsoft klarer å matche musklene til den japanske teknologisumoen.

Ikke uventet var det kommende Gears of War 3 som fikk det største fokuset på X11, og en hel dag var satt av i maskulinitetens tegn for å vise frem Marcus Fenix´ siste bedrifter. Som vi kunne fortelle for et par dager siden, har skytespillet som opprinnelig ble tenkt lansert kommende april, fått en endelig utgivelsesdato 20. september inneværende år:

– Som en følge av at vi får mer tid til å ferdigstille spillet, ender vi opp med en velfylt kampanjemodus som er morsom fra start til slutt. Vi har i tillegg til dette en flerspillerdel som er en av de beste, om ikke den beste, vi noen gang har laget, sier hoveddesigner Cliff Bleszinski til Gamer.no.

Konklusjon

Gears of War 3 ser ut til å være et spill der det ikke endres i noen særlig grad på oppskriften som gjorde de to foregående spillene til noen av de beste innenfor sjangeren sin. Det er snarere en treer hvor vi får mer av alt, i det som til syvende og sist kan vise seg å bli en ultravoldelig skytefest av de store.

Til tross for at det bare var flerspillerdelen som var tilgjengelig for oss under fremvisningen på X11-messen i San Francisco, tror jeg ikke fans av serien og sjangeren skal være redd. Det må foreligge et alvorlig kvalitetsgap mellom en- og flerspillerdelene for å virkelig sette spillopplevelsen i fare.

Med et variert våpensortiment og smarte detaljer plukket opp fra andre spill, raffinerer Gears of War sin egen flerspilleropplevelse. Hvis man i tillegg til dette legger til det flotte erfaringspoengsystemet som denne gangen får en funksjon annet enn bare tall på en skrytekonto, skal man ikke se bort i fra at godeste «CliffyB» får rett når han sier at dette er den beste flerspillerdelen de noen gang har laget.

Gears of War 3 kommer ut 20. september 2011, eksklusivt for Xbox 360. Reise og opphold til X11 er betalt av Microsoft.

Les sniktitten på Gears of War 3 i sin helhet på Gamer.no

Les også
Anmeldelse: Gears of War 3: Klassens bølle er blitt voksen
Les også
Trilogien skal avsluttes
Les også
– Dette spillet må forbys
Les også
Anmeldelse: Bulletstorm
annonse