Tek.no

Nyhet

Pure vil revolusjonere radioen

Håvard Røste
18 Sept 2009 13:00

En radio er definitivt ikke bare en radio lenger. Pures nye Sensia er trolig det beste eksemplet på nettopp det.

I tillegg til FM-, DAB- og nettradio, er boksen også nemlig en mediaspiller og støtter sosiale nettjenester som Facebook, Twitter og Picasa. Du kan også få servert værmelding og nyheter.

Det hele kontrolleres via en 5,7-tommers stor trykkfølsom skjerm med 640x480 punkters oppløsning. Et Linux-basert grensesnitt ligger i bunn.

Spilleren kommuniserer over kablet eller trådløst nettverk, og mediadelen kan hente musikkinnhold fra andre enheter på nettverket, som PC-er og NAS-bokser.

Spotify-støtte kommer

Flere andre applikasjoner skal være underveis, og det ventes blant annet at Pure vil lansere en Spotify-applikasjon. En egen SDK for tredjepartsutviklere kommer dessuten senere i år.

Pure ventes også å lansere en nettbutikk for musikk, hvor du kan kjøpe låter via Sensia og overføre til andre enheter på nettverket.

Den medfølgende RF-baserte fjernkontrollen skal virke opptil 10 meter unna. Du har også mulighet til å koble på andre enheter via en 3,5 mm-inngang.

Pris og tilgjengelighet

Veiledende pris i Storbritannia er satt til £250, som her til lands nok vil bety rundt 3500 kroner inkl. mva. Sensia blir tilgjengelig mot slutten av oktober.

Legg inn en prisvarsling for å få beskjed når Sensia er lagervare i norske nettbutikker.

Les og se mer av produktet på Pures profilnettsted Touchmyradio.com.

(Kilder: Trusted Reviews, Mirror.co.uk, Stuff.tv)

Les også
Pass på – ikke DAB av!
Les også
FM-radioen skal bort i 2017
Les også
Terratec Noxon iRadio Cube
Les også
Nettradio inntar bilen
Les også
Sagem My Dual Radio 700
Les også
Seks DAB-radioer
Les også
Acoustic Energy Wi-Fi Internet Radio
annonse

Les også