Til hovedinnhold
NyhetDine innlegg på Google+ vises i Google-søk

Innlegg fra Google+ vises i Google-søk

Nå får du anbefalinger fra venner når du søker.

La oss si at du er interessert i å besøke en restaurant og vil finne ut litt mer om den ved å søke på Google. Når du søker, finner du plutselig et innlegg fra en venn på Google+ som har skrevet om den samme restauranten. Dette er nå en realitet.

Google har nemlig kombinert sin søkemotor med sitt sosiale nettsted, for å gi sine brukere søkeresultater hvor anbefalinger fra venner eller liknende har fått en plass blant resultatene. Dette forutsetter at man har en konto hos Google+ og er logget inn under søk.

Formålet er å gi brukerne mer nære og personlige søkeresultater, basert på erfaringer og kommentarer fra folk man kjenner.

Ikke først ute

Google er ikke de første til å integrere sosiale nettverk med søkemotorer. I mai introduserte Microsoft en liknende funksjon i sin søkemotor Bing – hvor nettsider som har fått positive tilbakemeldinger fra venner på Facebook blir rangert høyere blant resultatene.

Disse tjenestene fra Google og Microsoft baserer seg på det de regner med kan være personlige anbefalinger fra mennesker man kjenner, i motsetning til mer eller mindre tilfeldige anmeldelser og tilbakemeldinger.

Resultatene fra Google+ kan foreløpig være marginale, ettersom det sosiale nettverket "bare" har 25 millioner brukere, i motsetning til Facebooks 700 millioner. Google+ er fremdeles i en lukket betafase, så antallet brukere er ventet å øke når tjenesten blir åpnet for alle.

Din mening

Har du noen betenkeligheter ved den nye praksisen til Google? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Google)

annonse