Til hovedinnhold

Battlefield 3 - På vei mot noe stort

Av: Lasse Lervik

SAN FRANCISCO (Gamer.no): EA DICE er en av verdens fremste skytespillutviklere. Når de nå gjenoppliver hovedserien sin så skjer det med et brak. Vår munnfull av Battlefield 3 får oss nemlig til å klø etter mer. Og mer. Og mer.

Det er seks år siden flerspillerbautaen Battlefield 2 – et krigsskytespill som mottok unison ros og solgte over to millioner eksemplarer. De har utgitt mer populære spill i ettertid, blant annet fjorårets storsuksess Battlefield: Bad Company 2, men mange holder nok 2005s store skytespillvinner som svenskenes foreløpige magnum opus.

Gåsehud og bakoversveis

Når arven etter det massive skytespillet nå tas opp, stilles det enorme krav til kvaliteten. Klimaet i bransjen har endret seg noe veldig på disse årene, Det forventes blant annet at man også har en velbalansert og solid kampanjedel å by på. Vår første smakebit av Battlefield 3s enspilleralibi gav oss både gåsehud og bakoversveis.

Noe av det lekreste

Det er ikke bare det at Frostbite 2.0-motoren er noe av det absolutt lekreste vi har sett, eller at svenskene igjen setter standarden for ødeleggbare omgivelser i et spill. Ei heller det at lydbildet skaper en stemning og intensitet som virkelig ligger an til å definere et referanseverk. Snarere er det en kombinasjon av alle disse delene som gir inntrykk av at EA DICE aldri har tatt konkurransen mer alvorlig.

På vei mot noe stort

Jeg skal selvsagt ikke ta frem gullpenselen og spå et mesterverk basert på en kaotisk presentasjon av kampanjedelen alene. Utgivere har en hang til å presentere spill akkurat slik de vil, og vi har fortsatt ikke sett noe av flerspillerdelen – selve grunnmuren for denne spillserien. Det må likevel være lov å bruke erfaring og kompetanse til å påstå at dette har potensialet til å bli noe virkelig stort.

Battlefield 3 slippes i løpet av høsten 2011, til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Les hele sniktitten på Battlefield 3 på Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: Battlefield 3: Battlefield 3 er et mesterstykke
Les også
Spill deg rik i Battlefield 3
Les også
— Jeg vil se Call of Duty råtne
Les også
De 5 heftigste skytespillene
Les også
Crysis 2 - Fremdeles skarpladd
Les også
– Krigsspill er bra for psyken
Les også
L. A. Noire - Et av årets mest spennende spill
Les også
Homefront kan bli årets beste skytespel
Les også
Gled deg til disse spillene i mars!
Les også
Anmeldelse: Bulletstorm
annonse