Nyhet

En slik TV har du aldri sett før

La oss si at fjernkontrollens æra ikke er over.

Hva gjør du egentlig med alle de gamle, utdaterte fjernkontrollene du sannsynligvis har liggende og slenge rundt omkring i huset ditt? Kaster dem? Nei, du lager selvsagt en TV av dem!

Det mener i alle fall kunstneren Chris Shen, som har bygd en høyst uvanlig TV – bestående av fjernkontroller. Kontrollene teller i alt 625 stykker, og produserer bilder ved hjelp av infrarødt lys.

Infrarød magi

Hvis du noen gang har prøvd å se på «lyspæra» foran på en fjernkontroll, ser du vanligvis ingenting når du trykker. Hvis du derimot ser gjennom for eksempel skjermen på en mobiltelefon, får du plutselig øye på det infrarøde lyset.

Det er dette prinsippet Shen drar nytte av med den fjernkontrollbaserte TV-en. Han samlet sammen en haug med gamle fjernkontroller og festet dem til et stort rammeverk av metall.

Deretter ble de koblet sammen til et felles system, som kan sende videosignaler til dem via høyttalerledninger. Resultatet er at hver fjernkontroll fungerer som en individuell piksel.

Teknologisk kunst

Du må ha på deg infrarøde briller for å i det hele tatt se skjermen, men det er ikke først og fremst brukervennlighet som står i tankene til Shen.

Det hele er som antydet et kunstnerisk prosjekt, og Shen hevder at det er et tankevekkende innslag om teknologisk utvikling og energi.

Utstillingen har navnet INFRA, og er å se i London fram til 3. februar. Du kan med andre ord rekke den hvis du er rask.

Vi er på Facebook!

Sjekk ut den unike TV-en på Vimeo:

(Kilde: Slamxhype)

Les også
Dette er mus og tastatur i ett
Les også
Bytt ut fjernkontrollen med tankekraft
Les også
Glemmer fjernkontrollen i fryseren
Les også
Styr TV-en med håndbevegelser
annonse