Til hovedinnhold

Apple med patent på å snu telefonen i luften

Skal sørge for skånsomme landinger.

Espen Irwing Swang, Amobil.no
En liten motor og en vekt inni telefonen skal kunne endre tyngdepunktet, slik at telefonen lander mest mulig skånsomt.

De heftigste smarttelefonene for markedet får stadig vekk mye pepper for å være knuselige. Mest kjeft har kanskje iPhone 4 og 4S fått, siden de hadde glass på begge sider av telefonen. Nå kan det virke som om Apple ønsker å gjøre noe med dette problemet.

De siste årene har patentsnakk stort sett betydd en eller annen form for konflikt mellom produsenter – men siden patentene fortløpende publiseres, gir de oss også innblikk i hva produsentene tenker før det faktiske produktet er her. Patentet som nå har blitt publisert viser en innretning som skal være i stand til å snu en telefon i fallet.

Sensorer og motvekt

Denne innretningen kobles med telefonens utvalg av sensorer, så som akselerometer og gyroskop, for å vite når telefonen er i fritt fall. Patentet omtaler også bruk av andre typer sensorer, så som GPS og kamera.

Målet er at mekanismen skal kunne "lande" telefonen på en måte som er mest mulig skånsom for telefonen. For eksempel med metallrammen først, dersom telefonen har en slik.

Les også: iPhone-skjermen kan få airbag

Lærer seg å falle riktig

Patentet omtaler dessuten at telefonen kan lagre falldataene, slik at den lærer seg å reagere stadig riktigere over tid. Om dette er snakk om en lagring som foregår for hver enkelt telefon, eller et system som spenner på tvers av alle brukerne får vi derimot ikke vite så mye om.

Mekanismen som snur telefonen er ikke den eneste som er omtalt i patentet. Andre fallrelaterte mekanismer er også med. Blant annet kan det tenkes at telefonen kan låse fast hodetelefonpluggen, og på den måten berge seg, så fort den merker at den er i fritt fall.

Spytter ut kabelen hvis du snubler i den

Det er ikke uvanlig at man trekker med seg telefonene etter kablene, enten man har på seg hodetelefoner, eller rett og slett snubler i kabelen. Apple har markert seg tydelig på denne fronten tidligere, med Magsafe-kontakten på Macintosh-maskinenene.

På Mac-ene sitter kabelen fast med magnetisme, og så fort du snubler i den skal kabelen løsne fra maskinen. For telefonene tenker Apple seg at kabelen kan spyttes ut så fort telefonen merker utilsiktede rykk.

Kan ta lang tid før patentet realiseres

Patenter bruker ofte svært lang tid på å dukke opp i ferdige produkter. Akkurat denne patentsøknaden ble sendt inn i 2011, men ble publisert først nå. Selv om det kan drøye før vi får se telefoner med teknologien er dette like fullt svært spennende tanker. Knuste skjermer er i dag er svært utbredt, og dyrt å få fikset.

I mellomtiden satser flere produsenter tungt på telefoner som skal tåle mye. For eksempel B15 fra maskinprodusenten Cat.

(Kilde: appleinsider.com)

Mer om
annonse