Lyst på en 3D-modell av fosteret ditt?

Nå kan du få laget en realistisk figur av din ufødte baby.

Hvis ikke ultralydbilder av ditt ufødte barn er godt nok, kan denne tjenesten være noe for deg. Japanske Fasotec og Hiroo Ladies-klinikken tilbyr deg nemlig å få en realistisk, 3D-printet modell av fosteret ditt slik det fremstår inne i magen på deg selv eller din make.

Tjenesten heter «Shape of an Angel» og er kanskje det naturlige steget videre fra tradisjonelle ultralydbilder. Ifølge en talsperson testet de ut konseptet på tre vordende mødre, og alle syntes visstnok at det var flott å se hvordan barna deres så ut før fødselen.

I tillegg var det spennende å holde noe fra innsiden av sin egen kropp og se på modellen etter fødselen, slik at de kan huske hvordan det føltes å være gravide.

Massive 3D-data

3D-babyen blir skapt ved å ta i bruk en teknologi som kalles BioTexture. Denne teknologien forvandler bildeskanninger av kroppen om til digitale 3D-modeller, for deretter å mate informasjonen inn i en 3D-printer. Printeren begynner deretter arbeidet på et par resiner, der morens kropp er gjennomsiktig og babyen fremstår i hvitt.

Tjenesten er ikke billig med sin pris på 100 000 yen, eller om lag 7500 kroner. Dette inkluderer ikke selve skanningen, ettersom mesteparten av kostnadene går til 3D-behandlingen av informasjonen. Japanerne planlegger imidlertid å lansere flere prisnivåer og tilbud etter hvert, deriblant en miniatyrmodell av fosteret som du kan henge i et kjede rundt halsen!

Det stopper ikke der...

Fasotec forteller at dette tilbudet på en måte er et slags markedsføringsstunt for å gjøre allmennheten oppmerksom på 3D-skanningsteknologien de bruker innen helsevesenet.

Her tilbyr de nemlig uhyre detaljerte 3D-bilder av pasientens bein, organer og så videre ved hjelp av CT-skanning. Dette brukes videre til å skape realistiske modeller med ekstrem detaljgrad, slik at medisinstudenter for eksempel kan øve seg på inngrep og lære anatomi.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: DigInfo TV)

Se en nærmere forklaring på teknologien og tjenesten i videoen nedenfor:

Les også
3D-printet øre har superhørsel
Les også
Se opp for den rullende 3D-skriveren!
Les også
Fikk ikke lov til å lage pistol med 3D-printer
Les også
Her er 3D-printeren for hjemmet
Les også
Ville du latt denne mannen ta på brystene dine?
Les også
Star Wars-hansker gir deg jedikrefter
Les også
Armbånd sier ifra når du har solet deg nok
Les også
Nå kan du printe ut statuer til deg selv
Les også
3D-printere revolusjonerer filmbransjen
Les også
Snart kommer sjokoladeprinteren
Les også
Sjekk ut den knøttlille racerbilen
annonse