Til hovedinnhold

Facebook tester ut gratis telefonsamtaler

Men enn så lenge ikke for alle.

Med en brukermasse på over en milliard mennesker – i det minste har antall aktive kontoer passert dette tallet – kan Facebook enkelt få andre tjenestetilbydere til å skjelve i buksene. Spesielt dersom Facebook kan stable på plass noe som gjør ting enklere eller lønner seg økonomisk for den gjengse forbruker.

Nå gjør Facebook nettopp dette ved å tilby gratis samtaler mellom Facebookvenner – om enn så lenge kun for canadiske brukere.

Snakker over nettet

Samtalene går naturligvis som nettrafikk, eller Voice Over IP (VOIP) som det gjerne kalles. Det betyr at enheten du skal ringe fra (eller til) må være koblet til Internett på en eller annen måte.

Den nye telefonfunksjonaliteten er rullet ut sammen med nyeste utgave av Facebooks Messenger-applikasjon. Hvis og eventuelt når resten av verden får bli med på moroa, gjenstår å se. Facebook ønsker nok først å se hvordan ting går i Canada, og ikke minst rette opp i små og store problemer, før det eventuelt tas videre.

Ikke noe nytt, men potensielt stort

Det er på ingen måte teknologien i seg selv som er den store nyheten her – gratis samtaler over nettet har da Skype og flere tilsvarende tjenester kunnet tilby i årevis.

Nei, det er selvsagt Facebooks enorme brukermasse som utgjør forskjellen. Med mindre du er en spesielt ihuga nettprater, tør vi i det minste tippe at vennelista di på Facebook er langt større enn kontaktlista di på Skype. Så dersom vi får en slik tjeneste fra Facebook som er minst like enkel og god som det andre kan tilby, kan det raskt gjøre Facebook til en markedsleder også på dette punktet – og således kan Facebook knytte brukerne enda tettere til seg.

Kilde: iPod1

annonse