Til hovedinnhold

Lanserer bredbånd for bil

ICE med bilpakke og samarbeid med Norges største bilimportør.

Ice.net

Ice.net har lansert en mobil bredbåndsløsning beregnet på bruk i bil. Løsningen kan installeres i alle person- og varebiler, og lar deg flytte det mobile bredbåndet mellom hus, hytte og bil.

Les også: Full stans for mobilt internett i tog

Samtidig med at "Bredbånd i bil" lanseres, inngår Ice.net også distribusjonsavtaler med Norges største bilimportør Harald A. Møller AS, samt verksteds- og bilutstyrskjeden BilXtra. Det innebærer at du vil kunne få bredbåndsløsningen som ekstrautstyr i biler som Volkswagen, Skoda og Audi.

Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.net.Foto: Ice.net

– Nordmenn er i europatoppen når det gjelder surfing fra mobiltelefoner og nettbrett. Tendensen er også at norske familier har flere smarttelefoner og nettbrett per husstand. I stedet for at to-tre personer surfer på hvert sitt ustabile mobiltelefonabonnement på vei til hytta, vil alle nå kunne koble seg på nett gjennom en felles bredbåndsruter i bilen. Bredbånd i bil er neste skritt for å tilfredsstille nordmenns stadig økende surfebehov, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Kobles til 12-voltsuttaket

Bredbåndsruteren kobles til bilens 12-voltsuttak og skal ifølge Ice.net være enkel å ta i bruk, uten krevende installasjonsprosess. Ice.net anbefaler at ruteren monteres i bagasjerommet, av sikkerhetshensyn.

– Med en gang man vrir om tenningsnøkkelen vil alle i bilen ha tilgang på trådløs bredbåndsone. Det er like enkelt som å koble seg opp på det trådløse nettverket hjemme eller på kontoret, sier Helgaker.

Ifølge Ice.net har selskapet nå en dekning på 75 prosent av Norges totale landareal. Nettet opererer i 450 MHz-båndet som tidligere ble brukt til det gamle mobilsystemet NMT. Det at det sendes i såpass lave frekvensområder betyr større rekkevidde for signalene, og at basestasjonene dermed ikke behøver å stå like tett som 3G-basestasjoner som opererer i høyere frekvensområder.

Bilpakken består av en ruter som fungerer på både 12 og 220 volt, og den har to antenner. Ruteren genererer et wifi-nett i bilen (802.11b/g/n), og det er også fire fysiske Ethernet-porter.

Les også vår store guide til 4G her

Lik oss på Facebook du også.

annonse