Til hovedinnhold

– Vi har det billigste kontantkortet

Lebara knuser Chili Mobil med sitt nye kontantkorttilbud. Men er de billigst?

Tirsdag går startskuddet for den nye operatøren Chili Mobil, som i første omgang vil satse utelukkende på kontantkort. Her betaler du 19 øre per minutt, men kun hvis du fyller på for 399 kroner i måneden - ellers er det 29 øre per minutt. Oppstartsprisen er på hele 99 øre og dataprisen er på 2,99 kroner per megabyte.

Les mer: Lover halv pris på kontantkort

Nykommeren bør imidlertid se over prisene sine på nytt hvis de skal ha noe å fare med. Fra før har flere lavprisaktører også satset på kontantkort, og har også Lebara klinket til med et nytt tilbud som klipper vingene av Chili Mobil.

Priskrig på kontantkort

Foruten Lebara har både Talkmore og Xito gode priser på kontantkort. Står vi overfor en priskrig i kontantkortmarket? Lebara-sjef Hanne Løvstad har i alle fall kvesset klørne.

– Det skjer mye spennende i kontantkortmarkedet i disse dager, og flere aktører skjønner at dette markedet må utvikles. Derfor er det ekstra morsomt å lansere landets aller rimeligste og beste tilbud til kontantkortbrukere i dag, sier Løvstad i en pressemelding.

Fire valgmuligheter

Lebara opplyser at de per i dag har 200 000 kontantkortkunder. Nå får disse, og nye kunder, fire nye valgmuligheter som inkluderer ringetid, SMS og datatrafikk.

– Det er dette tilbudet som virkelig vil slå beina under kontantkorttilbudene til de etablerte aktørene, sier Løvstad.

Pakkene er som følger:

1. Kr 99,-: 100 minutter i Norge, 50 minutter til over 100 land, 50 SMS, 50 MMS, 50 MB

2. Kr 199,-: 500 minutter i Norge, 250 minutter til over 100 land, 250 SMS, 250 MMS, 250 MB

3. Kr 349,-: Fri bruk i Norge, 500 minutter til over 100 land, 500 SMS, 500 MMS, 500 MB

4. Kr 499,-: Fri bruk i Norge, 750 minutter til over 100 land, 1000 SMS, 1000 MMS, 1000 MB 

Det spesielle er at du får ringeminutter til utlandet inkludert i prisen, og dette vil ikke være like aktuelt for en del kontantkortkunder.

Lebara billigst?

Talkmore tilbyr sine mest populære fastprisabonnement som kontantkort, men det er under forutsetning at alt betales via Visa eller Mastercard - noe som kan være en ulempe for kontantkortkunder uten kredittverdighet. For storbrukere med kredittkort er imidlertid dette et veldig godt tilbud.

Den lille og nokså ukjente operatøren Xito har på papiret de beste standardprisene for kontantkort: 39 øre i oppstart, per minutt og per SMS, samt ytterligere bonuser hvis man verver andre kunder. Prisen per megabyte er høy (3,99 kroner), men Xito tilbyr gode datapakker. Ved lavt til moderat forbruk vil Xito være blant de aller billigste på kontantkort.

Lebaras nye prisplaner for kontantkort plasserer dem trygt i selskap med de tre ovennevnte. Lebara Kontant 99 dekker et lavt forbruk. Særlig positivt er det at 50 MB er inkludert i prisen, noe som gjør at kontantkortbrukere også kan leke seg litt med mobilsurfing. Ellers kommer Lebara klart best ut for de som ringer ofte til utlandet. I likhet med Talkmore krever Lebara at kontantkortkunden har et Visa eller Mastercard. Dermed er det brukermønsteret som avgjør hva som blir billigst av disse to hvis du bruker mobilen mye.

Til sammenligning har Telenor Kontant en oppstartspris og en pris per minutt på 89 øre (rimeligere ved høyt ladebeløp), pris per SMS på 69 øre (100 gratis per måned frem til august) og en makspris på 10 kroner per døgn for datatrafikk. NetCom Kontant er hakket dyrere. Chess SuperKontant er forholdsvis billig, men kun hvis du fyller på 200 kroner i måneden - og da finnes det rimeligere alternativer.

Konkurrerer mot Telenor og NetCom

Selv om de er blant de dyreste tilbyderne av kontantkort er det Telenor og NetCom som sitter på flesteparten av kundene. For lavprisaktørene handler det derfor mest om å stjele kunder fra Norges to største mobilselskaper, ikke nødvendigvis stjele kunder fra hverandre.

Den nye aktøren Chili Mobil har fordelen at deres kontantkort selges på 7-Eleven og Narvesen, men på pris havner de et lite hakk bak de aller billigste. Det spørs derfor om Chili Mobil - som satser på kontantkort - vil klare å hevde seg når de ikke en gang kan skilte med å ha det billigste kontantkortet på markedet.

Det er det nemlig Talkmore, Lebara og Xito som har.

Les også: Nå blir det billigere å mobilsurfe i EU

annonse