Tek.no

Nyhet

Mindre data og høyere pris etter tvunget abonnementsbytte. – Urimelig, mener kunden

Montasje, Niklas Plikk, Tek.no
22 Feb 2018 16:07

Tidligere i måneden ble det klart at Telio-eier Nextgentel gir opp mobiltelefoni og selger alle selskapets kunder til Telia.

Telio-kunde Harald Berg og kona hadde begge 5 GB-abonnement til 258 kroner i måneden. Disse blir overført til MyCall 3 GB for 300 kroner i måneden.
Privat

Telio har vunnet 5 GB-kategorien i våre månedlige kåringer av Norges beste mobilabonnement flere måneder på rad, og det er derfor nærliggende å tro at svært mange av Telio-kundene hadde nettopp dette abonnementet.

En av disse var Harald Berg, som har fått et brev om at han blir overført til Telia-eide MyCall og deres abonnement BeFree 3 GB til 300 kroner i måneden.

Det fremgår av et brev Berg har videreformidlet til Tek.no. Berg forteller at både han og kona gikk over til Telio i fjor sommer, og at det har fungert bra.

– Urimelig

Harald Berg mener det nye tilbudet fra Telia og MyCall er urimelig.
Privat

Han sier han mener det er urimelig å endre betingelsene såpass mye når man har inngått en avtale, og at dette er svært dårlig kundebehandling.

– 2 GB ned og nesten 50 kroner opp synes jeg er en dårlig deal for oss. Vi kommer til å bytte vekk fra MyCall, sier Berg.

På Telios nettsider heter det at «Telia jobber for å gi alle våre kunder en god opplevelse i flyttingen. I noen tilfeller vil det være små endringer på datainnhold eller pris, men jevnt over får de fleste ingen endringer.»

Enormt mange ulike abonnementer

Kommunikasjonsrådgiver Kristian K. Fredheim i Telia sier de har gjort et stort stykke arbeid for å finne nye abonnementsløsninger som liknet det kundene tidligere hadde i Telio. Bilde: Telia

Kommunikasjonsrådgiver Kristian K. Fredheim i Telia ba etter Tek.nos henvendelse om å få mobilnummeret til den aktuelle kunden for å sjekke opp konkret hva som hadde skjedd, noe Berg sa var greit.

– Kunden hadde tidligere det som het Fri Bruk 5 GB til 258 kroner i måneden, men på toppen hadde han en utenlandspakke med 500 ringeminutter til EU som kostet 49 kroner i måneden. Den samlede prisen var dermed 307 kroner i måneden, og vi har derfor plassert ham i et MyCall-abonnement som riktignok gir 3 GB i måneden, men som også inkluderer ubegrenset med samtaler til store deler av EU, i tillegg til USA og Canada.

Fredheim sier Telio hadde et enormt antall ulike produkter ettersom de lot kundene bestille individuelle pakker til bestemte land.

– Vi har forsøkt etter beste evne å overføre dem til noe som er i nærheten av det de har hatt, enten det er i MyCall- eller Telia-drakt. Vi endte til slutt med 446 abonnementspakker for disse kundene, og det er gjort et stort stykke arbeid for å tilfredsstille dem. Det er synd at kunden ikke oppfatter det slik, sier Fredheim.

38 000 kunder

Totalt solgte Nextgentel unna 38 000 privatkunder til Telia, hvorav 34 000 var mobilkunder og 4000 mobile bredbåndskunder.

Selskapet annonserte 12. januar at Konkurransetilsynet hadde godkjent salget, og at de forventet at transaksjonen ville være sluttført i løpet av juni. Nextgentel har begrunnet salget med at de ønsker å satse mer på bedriftsmarkedet.

Telio-kundene vil få nye SIM-kort i løpet av uke ni, og deretter en eksakt dato for overføringen. For Harald Bergs del vil abonnementet overføres 22. mars.

annonse

Les også