Tek.no

Nyhet

Melding i innboksen skal kunne få hele PS4-en til å bli ubrukelig

Slik sikrer du deg.

Niklas Plikk, Tek.no
Stein Jarle Olsen
15 Okt 2018 07:38

Flere Reddit-brukere har de siste dagene meldt om at Playstation 4-konsollene deres har krasjet fullstendig og ikke vil starte igjen.

Grunnen? En melding sendt til dem med et ukjent tegn, ikke ulikt diverse historier vi tidligere har hørt fra mobiltelefoni-verdenen.

Brukeren Huntstark, som var den første som meldte om problemet, skrev at en spiller på motstanderlaget i Rainbow Six: Siege hadde opprettet en gruppe med alle spillerne på laget hans og sendt dem den aktuelle meldingen. På den måten krasjet konsollene deres og motstanderlaget hadde følgelig ingen problemer med å vinne kampen.

Andre brukere melder om at det samme har skjedd i Rocket League.

En liten innstilling

Løsningen for å unngå at noen krasjer konsollen din er imidlertid ganske enkel: Begrens hvem som kan sende meldinger til deg, enten til ingen eller bare til venner dersom du stoler på dem.

Fra Playstation 4 går du til Settings - Account Management - Privacy Settings. Velg «Personal Info | Messages» og deretter Messages. Herfra kan du velge alle, kun venner eller ingen. Du bør altså velge et av de to sistnevnte alternativene. Endringen kan også gjøres fra Playstation-grensesnittet på nett.

Løsningen om du allerede har blitt rammet

Safe Mode på Playstation 4.
Sony

Om du allerede har blitt utsatt nytter det ikke kun å logge inn på Sonys app eller på nett og slette meldingen derfra. Konsollen må enten tilbakestilles til fabrikkinnstillinger eller databasen gjenoppbygges fra sikkermodus (etter at meldingen er slettet).

Sikkermodus på PS4 startes ved å holde inne på-knappen til du har hørt to pip, og deretter må du koble til kontrolleren med kabel. Fra menyen velger du så alternativ fem - «Rebuild Database».

Sony har foreløpig ikke uttalt seg om saken, som bør kunne løses med en fastvareoppdatering.

annonse

Les også