Til hovedinnhold

Tesla slaktes av Forbrukerrådet i ny kåring

Mens Hyundai er best i klassen.

Hanne Hattrem, VG

Forbrukerrådet slakter Tesla i sin Elbil-garantiguide for 2018, fordi selskapet fortsatt ikke tilbyr kundene sine en kapasitetsgaranti – og Volkswagen dyttes ned fra fjorårets førsteplass.

Kåringen til Forbrukerrådet ser altså nærmere på hvilket sikkerhetsnett du har dersom kapasiteten til batteriet på elbilen din skulle falle dramatisk.

Tesla på bunnen

På jumboplass i Forbrukerrådets kåring, som i fjor, finner vi Tesla. Selskapet får kun 11,4 poeng, og det dreier seg stort sett om mangelen på en kapasitetsgaranti.

Teslas norske PR- og kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland har følgende kommentar til Tek.no om Forbrukerrådets undersøkelse:

– Tesla tilbyr en bransjeledende 8-års batteri- og drivenhetsgaranti med ubegrenset kjørelengde, hvilket våre kunder er svært fornøyde med. Vi har ikke sett etterspørsel etter en kapasitetsgaranti, ettersom batteriene våre er av høy kvalitet, bilene våre har bransjeledende rekkevidde, og fordi vi er sterkt dedikerte til kundeservice. Vi setter imidlertid pris på, og vil kontinuerlig besvare, tilbakemeldinger fra våre kunder.

Hyundai best av alle

Mens Volkswagen tronet øverst på fjorårets kåring, er det koreanske Hyundai som går hele veien til topps i år på Forbrukerrådets test. De gir kundene sine 70 prosent kapasitetsgaranti i 8 år / 200 000 km uten servicekrav, og får totalt 44,3 poeng i testen.

Selskapet måtte nøye seg med andreplassen i fjor fordi det ble satt krav til service for å opprettholde kapasitetesgarantien. Den har de nå altså droppet.

Hakk i hel deler BMW, Mitsubishi og fjorårets vinner Volkswagen den neste plasseringen i kåringen. Alle tilbyr en kapasitetsgaranti i 8 år / 160 000 km uten servicekrav.

På de to neste plassene kommer Renault (Zoe) og Citroën, hvor førstnevnte ikke har noen servicekrav, men kun tilbyr 66 prosents garanti i 8 år / 160 000 km. Citroën på sin side kan skilte med 75 prosent, men kun i 8 år / 100 000 km – og med servicekrav.

PS: Renault har også langt dårligere vurderinger på andre modeller enn sin Zoe 400 km-modell, hvor blant annet Twizy havner nest nederst på listen.

Rangeringen til Forbrukerrådet:

PS: Legg merke til at produsentene kan være rangert flere ganger med ulike bilmodeller.

Har du sett denne nye, tøffe prototypen:
Bli med når vi fikk prøvekjøre den nye bilen fra Byton »

(Kilde: Forbrukerrådet)

annonse