Til hovedinnhold

Nå kan det bli enklere å få tilbake en mistet Android

Google legger til nye sikkerhetsfunksjoner.

Googles egen løsning for sikring av Android-telefoner har fått seg et lite løft. Løsningen er kjent som «Android Enhetsbehandler» og har fra før av hatt muligheter for fjernlåsing og fjernsletting av mistede telefoner. Nå melder nettstedet Phandroid.com at systemet får støtte for å ringe opp eieren, selv om telefonen er låst.

Er du en ærlig sjel som finner en gjenglemt telefon kan det være problematisk å få tak i eieren av en låst telefon. Innholdet på telefonen er nedlåst og bortgjemt, og det er som regel ikke så enkelt å finne igjen eieren av en telefon kun basert på det som er synlig på utsiden.

Les også: Slik gjør du Android-mobilen innbruddssikker (Tek Ekstra)

Legg inn nummer og melding til finneren

Den nye funksjonen lar deg som eier telefonen legge inn et alternativt telefonnummer, som dukker opp på skjermen når telefonen er låst ned. Sammen med nummeret får finneren tilgang på en ringeknapp, men finneren får ikke tilgang på andre deler av telefonen.

I tillegg til telefonnummeret kan du legge til en melding til finneren, for eksempel med en adresse, eller en forespørsel om å ta kontakt med telefonnummeret du har lagt inn.

Funksjonalitet som likner på dette har vi sett flere ganger før, både i egne sikkerhetsapper, og i de tilpassede Android-utgavene fra mobilprodusentene. Men, det er første gang denne funksjonen dukker opp i Googles egen sikkerhetsløsning.

Appen kan lastes ned fra Google Play.

Les også: Slik oppgraderer du til ny og sikrere Android

(Kilde: phandroid.com)

annonse