Til hovedinnhold

Telenor tror på rekordstor databruk i sommer

Vil pent vær få nordmenn til å se fotball-VM på mobilen?

Shutterstock

Torsdag sparkes fotball-VM 2014 i gang, og denne begivenheten kan vise seg å være svært lukrativ for mobilselskapene. Samtlige av de 64 fotballkampene kan du nemlig strømme live via NRK og TV 2 på mobil eller nettbrett, samt at fotballfansen får ekstra statistikk og høydepunkter lett tilgjengelig.

– De som ikke rekker kampstart, kan klikke seg inn på våre nettsider. Der finner de en høydepunktservice med oppdatert resymé av scoringer, farlige frispark og annen dramatikk så langt i kampen, sier Sjur Molven i NRK i en pressemelding fra Telenor.

Norges største mobilselskap, tror selv at interessen for fotball-VM vil føre til rekordhøy datatrafikkbruk i mobilnettet:

– Vi så det særlig under sjakk-VM i fjor og OL i vinter, at nordmenn i økende grad ser tv på nett. Nå forbereder vi oss på rekordbruk av nettet under fotball-VM, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

Fotballfest i finvær?

Bare i fjor økte databruken med svimlende 55 prosent i Telenors nett, og en tilsvarende vekst så de året før. Selskapet tilbyr nå 4G-dekning der 70 prosent av Norges befolkning bor, og tror høye hastigheter vil gjøre det enda mer attraktivt å følge fotball-VM via mobilen.

– Med finvær i juni og juli er det ikke alle som ønsker å tilbringe tiden inne foran TV-en. Vi tror mange vil ta med seg VM-kampene ut og se dem på nettbrettet eller mobilen, sier Moen i pressemeldingen.

På grunn av en tidsforskjell på fem timer, vil de fleste kampene starte enten 18.00, 21.00 eller 22.00, mens ti av kampene starter ved midnatt, og én så sent som 03.00. Kampene som NRK sender, kan du se gratis via NRK-appen, eller på NRKs nettsider. De kampene TV 2 har rettigheter til, må du imidlertid betale for å se via TV 2 Sumo hvis du vil se dem på mobilen.

Sjekk vår guide til mobilabonnement her:
Slik finner du det mobilabonnementet som er best for deg »

(Kilde: pressemelding)

annonse