Tek.no

Nyhet

Kjent artist bruker BitTorrent til å selge sitt nye album

Radiohead-vokalisten Thom Yorke tar i bruk ny BitTorrent-tjeneste.

Nikola Spasenoski/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
29 Sept 2014 13:40

Ulovlig deling av musikk via torrentfiler er noe artister har måttet finne seg i å leve side om side med i lang tid, og i den forbindelse har det dukket opp løsninger som setter artiser selv i stand til å bruke teknologien til sin egen fordel.

Som vårt søsternettsted Teknofil meldte i fjor har BitTorrent lansert et nytt system kalt «Bundle». Bundle er en plattform som artister kan bruke til å distribuere utvalgt innhold direkte til forbrukere, og hvor brukere blant annet kan «låse opp» mer innhold ved å gi fra seg e-post-adressen sin.

Får betalingsfunksjon

Som nettstedet The Next Web melder har Bundle-systemet nå fått en ganske så betydningsfull tilleggsfunksjon. Tjenesten er nemlig nå utstyrt med en betalingsfunksjon som gjør at artister også kan selge musikken via BitTorrent.

Brukere kan betale en bestemt sum via kredittkort eller PayPal og dermed laste ned for eksempel et helt album. Etter at man har betalt vil det kun bli mulig å laste ned innhold et gitt antall ganger før Bundle-innholdet låses.

Transaksjonskostnadene dekkes visstnok av utgiveren, mens BitTorrent selv tar 10 prosent av salgssummen ved hvert kjøp.

Radiohead-vokalist først ut

Det er vokalisten fra det kjente bandet Radiohead, Thom Yorke, som har fått æren av å teste ut den nye funksjonen først.

Yorke slapp nylig sitt nye album «Tomorrow's Modern Boxes», som nå kan anskaffes via BitTorrent Bundle for den nette sum av 6 dollar. Én av låtene med tilhørende musikkvideo er tilgjengelig gratis.

Bundle-plattformen teknisk sett fremdeles et eksperimentelt prosjekt, men blant brukerne har konseptet allerede tatt av. BitTorrent meldte i juni i år at de hadde nådd hele 100 millioner Bundle-nedlastninger, og at en gjennomsnittlig Bundle nå lastes ned 167 000 ganger på ett døgn.

Den ulovlige torrent-delingen kan være risikable saker: Denne piraten ble saksøkt for 200 millioner kroner »

Les også
Gjemmer nordmenn piratkopieringen sin med VPN?
Les også
Spotify har sniklansert en ny tjeneste
Les også
Nå kan du prøve en helt anonym pratetjeneste
Les også
Filmselskapenes store skrekk har fått Chromecast-støtte
annonse

Les også