Til hovedinnhold

Skjermkort-kongen med solid inntjening

Nvidia leverer gode resultater for kvartalet.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Det kraftige fallet i PC-salget de siste årene har også hatt en betydelig innvirkning på salget av skjermkort, noe som har etterlatt de to gigantene AMD og Nvidia som ensomme sparringspartnere på markedet for dedikerte skjermkort til stasjonære PC-er.

Etter en lang periode med røde tall og dystre utsikter la AMD nylig frem kvartalstall som viste en kraftig økning i omsetning fra fjoråret, men den markedsledende erkekonkurrenten Nividia har såvisst ikke noe å frykte med det første.

Godt kvartal

Nå har Nvidia nemlig også presentert de ferskeste kvartalstallene, og selskapet har utvilsomt god grunn til å trekke på smilebåndet, både av omsetningen og overskuddet.

Tallene for andre kvartalet, som endte 27. juli, viser en økning i omsetning på upåklagelige 13 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. I kroner og øre betyr det at omsetningen gikk opp fra 977 millioner dollar til 1,1 milliarder dollar.

Overskuddet var enda mer gledelig og økte med hele 33 prosent for skjermkortprodusenten, fra 96 millioner dollar til 128 millioner dollar. Inntjeningen per aksje tilsvarte 22 cent, og som blant andre Cnet melder var dette bedre enn hva analytikerne på Wall Street hadde forventet.

Vokser på bilmarkedet

Ifølge Nivida har inntjeningen vært god i alle de viktigste markedene som selskapet opererer i; dedikerte spillskjermkort, mobilmarkedet og ikke minst nettskytjenester og serverparker, som Nividia forsyner med de profesjonelle Tesla-kortene sine.

Selskapet peker på at den bilrelaterte delen av virksomheten har økt spesielt kraftig, og den siste tiden har stadig flere bilmodeller med Nividias Tegra-brikker blitt lansert. Den populære elektriske bilmodellen Tesla Model S er for øvrig også utstyrt med Tegra-prosessor til underholdningssystemet.

Nvidia har dessuten stor tro på den nylig lanserte prosessoren Tegra K1, som allerede er bekreftet å være litt av en kraftplugg på det mobile markedet.

Selskapet har også nylig lansert et spennende nettbrett: Nvidia Shield Tablet fillerister alle konkurrentene »

Mer om
annonse