Tek.no

Nyhet

Denon vil oppgradere sine toppmodeller

Vegard Ottervig
21 Feb 2011 15:24

Det japanske selskapet Denon har tidligere gitt ut hjemmekinoforsterkerne Denon AVP-A1HDA og Denon AVC-A1HDA som er flaggskip i sin kategori. Nå har Denon en gledelig melding å komme med til sine kunder med et tilbud om å oppgradere disse forsterkerne.

Oppgraderingen skal være av hardware og firmware, og innebærer kompatibilitet med 3D-visning og teknologiene Audyssey MultEQ XT32, Audyssey DSX og Dolby Pro-Logic IIz.

32 ganger mer nøyaktig

I tillegg til å kunne vise 3D-film og liknende, byr oppgraderingen på Dolby Pro Logic IIz-dekoding som etter sigende skal forsterke og fremheve opplevelsen av lyden i frontalhøyttalerne. Med oppgraderingen av Audyssey MultEQ XT32, vil man visstnok få 32 ganger mer nøyaktig romkorreksjon enn med standardversjonen som leveres ved kjøp av forsterkerne.

AVP-A1HDA

Audyssey DSX tilbyr venstre og høyre høyde- og breddekanaler – eller et nytt sett med algoritmer som skal forbedre forsterkernes lydgjengivelse. Resultatet skal i følge Denon bli et mer realistisk og "tilstedeværende" lydrom.

Med andre ord: Denons planlagte oppgradering av forsterkerne skal tilby forbrukerne bedre kvalitet på og opplevelse av lyden som blir generert. Om det stemmer vil bare tiden vise.

Oppgraderingen vil bli tilgjengelig i løpet av oktober i år og må foretas på et autorisert Denon-servicesenter. Det vil ikke være gratis, men noen prisantydning er ennå ikke frigitt.

(Kilder: Hi-Fi-klubben, Home Cinema Choice, What Hi-Fi?)

Les også
Denon og Boston sammen om hjemmekino
Les også
Kompakt fra Harman Kardon
Les også
Fire nye receivere fra Sony
Les også
Onkyo lanserer sine første receivere i 2011
Les også
Lydplanke med 3D-støtte
Les også
Mer lyd fra svenske Primare
annonse

Les også