Tek.no

Nyhet

Mengder av Iphones ubrukelige

Marius Røstad
28 Sept 2007 09:41

På torsdag kom en oppdatering til Apple Iphone. I tillegg til å tette et par sikkerhetshull, forbedring av noen funksjoner og tilgang til Wi-Fi Music Store, var 1.1.1-oppdateringen et slag i ansiktet på de som har låst opp mobilen sin ulovlig.
For som selskapet varslet ble en rekke av disse mobilene gjort ubrukelige. Mobilene vil spørre etter et ”ulåst og gyldig SIM-kort” før den kan bli aktivert. Det virker heller ikke som om det er noen enkel mulighet for å fikse dette.

Les også:
- Telenor med Iphone-avtale
- Advarer mot Apple iPhone
- Drastisk priskutt på Iphone

Mange problemer
Ifølge News.com rapporterer flere at de åpenbare mulighetene til å komme rundt dette ikke fungerer. Teknobloggen Gizmodo har etter oppdateringen testet både det originale SIM-kortet og nye SIM-kort fra operatøren AT&T, men ingen fungerer. Dette er lite hyggelig lesing for de som trodde du kunne komme rundt problemet med et nytt SIM-kort fra AT&T.
Andre som har lagt inn en liten hack som lar brukeren installere tredjepartsprogramvare har også fått en lite hyggelig overraskelse. Riktignok fungerer telefonen, så lenge de bruker AT&T-nettverket, men alle de installerte programmene er borte fra mobilen.

Noen fungerer
Telefoner som ble låst opp via løsningen til iPhoneSIMFree skal imidlertid fungere delvis. Riktignok er det ikke mulig å bruke den på andre nettverk, men med et av de originale SIM-kortene vil telefonen fungere som vanlig.
De fleste anbefaler uansett Iphone-eiere, som det etter hvert også har blitt en del av her i Norge, å vente med å oppdatere Iphone-programvaren til versjon 1.1.1 inntil det har kommet en ny løsning for å låse opp mobilene.

annonse

Les også