Tek.no

Nyhet

– Bytt passord på Facebook nå!

13 Mai 2011 12:00

Forskere ved datasikkerhetsselskapet Symantec har oppdaget en gammel Facebook-bug som kan gi uvedkommende tilgang til millioner av Facebook-brukeres bilder, profiler og annen personlig informasjon. Løsningen er ifølge Symantec enkel: bytt passord nå!

Tredjepart med fullt innsyn

Den gamle feilen ser ut til å omfatte tredjeparter på Facebook – over 100 000 applikasjoner har hatt tilgang til brukerens adgangsinformasjon, og dette har dermed blitt eksponert til annonsører og andre grupper.

Denne informasjonen er en del av et ekstra nøkkelsett Facebook-appene benytter seg av for å kjøre diverse handlinger på vegne av brukeren – som å poste beskjeder på Facebook-veggen eller å sende svar på invitasjoner.

Problemet oppstod i utgangspunktet fordi Facebook sendte HTTP-forespørsler med adgangsinformasjonen i URL-en til verten for applikasjonen. Appene sendte deretter URL-en med denne informasjonen videre til annonsører, uten at de visste at sensitiv data var med.

Facebook: – Har full kontroll

Sikkerhetshullet blir tettet igjen for godt ved å skifte ut det gamle passordet, ettersom det automatisk vil fjerne alle eldre nøkler. Facebook hevder at de har problemet under kontroll. Douglas Purdy, sjef for utviklerrelasjoner sier:

– Vi setter pris på at Symantec tar opp dette problemet og vi har jobbet med dem for å løse det umiddelbart. Dessverre har deres rapporter noen unøyaktigheter. Vi har gjennomført en grundig undersøkelse som ikke viste noen tegn til at dette problemet har resultert i at brukeres private opplysninger har blitt delt med uautoriserte tredjeparter.

– I tillegg ignorerer denne rapporten kontraktsmessige forpliktelser for annonsører og utviklere som forbyr dem fra å dele brukerinformasjon på en måte som bryter våre retningslinjer, sier han.

Det vil uansett ikke skade å bytte ditt gamle passord på Facebook, selv om Facebook selv forsøker å roe ned situasjonen. Å bytte passord forholdsvis ofte er en god strategi for å unngå ID-tyveri og svindel på nett.

Les også: 7,5 millioner Facebook-brukere er for unge

(Kilder: Gizmodo, Reuters, Übergizmo)

Les også
Falsk Lotto-Hilde sprer mulig virus på Facebook
Les også
Facebook vet hvordan du ser ut og jakter på bilder av deg
Les også
Pass på hva du liker på Facebook
Les også
"Dislike"-knapp er svindel
Les også
Google og Facebook slåss om Skype
Les også
– Facebook er en skremmende spionmaskin
Les også
Datamaskinen avslører hvor du er
Les også
Facebook ser hva du prater om
annonse

Les også