Tek.no

Nyhet

Dobbelt så lang = dobbelt så bra?

Iris Andersson
25 Sept 2007 09:57

Intel lanserer en rekke nye mobilplattformer, såkalte MID-er (Mobile Internet Devices) og i tillegg noen UMPC-er (Ultra Mobile Personal Computer). Brikkene er oppfunnet, prototypene er klar, men ennå er de ikke kommet i masseproduksjon. Se på demonstrasjonsvideoen av det som blir en svært interessant nykommer i 2008:
Todelt tastaturDenne mobilen har, som vi ser, en trykkfølsom skjerm. Skjermen er såpass bred at man kan surfe på Internett, og samtidig ha en tastatur på skjermen. Tastaturet er todelt og nettleseren er på midten. Dette gjør at man for eksempel kan skrive på et QWERTY-tastatur med bare tomlene.
Prototypen har fått litt kritikk for å ha en upraktisk størrelse, siden den for lang til å kunne plasseres i vanlige lommer. Dette må jo sies å være smak og behag, siden undertegnede heller vil ha QWERTY-tastaturet og surfefunksjonaliteten.

Moorestown

Mobilen som kan minne litt om en flatklemt Iphone, bruker en plattform ved navn Moorestown. Den har CPU, GPU og minnekontroller på samme brikke. Dette skal føre til store forbedringer i batterilevetid.

- Moorestown vil øke batterilevetiden betraktelig ved å redusere hvilemodus-strømbruket til en tidel sammenlignet med Menlow, uttalte Intel.

Intels nye mobilplattformer er strømgjerrige. "Menlow" bruker bare en tidel av tradisjonelle ultramobile PC-er (UMPC).  Plattformen byr også på 45nm Sliverthorne-prosessor, Wlan (støtter dagens raskeste hastighet, 802.11n) , 3G og Wimax.

De små Linux-drevne MID-ene (bildet) vil være av liten størrelse med fire til seks tommer store trykkfølsomme skjermer. Disse mobilene vil bli brukt til mobilt Internett, musikk- og videoavspilling, samt til sosiale nettverk (eksempelvis Facebook).

The Inquirer mener "Intel-Iphonen" kommer ut i 2008.

annonse

Les også