Tek.no

Nyhet

Nokia lanserte Music Store

Marius Røstad
29 Aug 2007 12:21

Apple har etter hvert tatt en større og større bit av det globale musikksalget med sin iTunes Music Store. Nå som selskapet også har lansert en mobiltelefon begynner naturligvis mobilselskapene å skjelve litt i buksa.
Nokia har derfor planer om å utfordre Apple på deres hjemmebane. Under lansering av sin nye merkevare Ovi offentliggjorde finnene sin musikkbutikk, Nokia Music Store. Støtten de har fått med seg kan tyde på at de har gode muligheter.
De har nemlig fått med seg de fire gigantene Sony BMG, Universal, Warner og EMI på dette prosjektet, og har således en enorm støtte i musikkindustrien. Selskapet hevder da også at de vil hjelpe industrien med å få slutt på all piratkopieringen.

Les også:
- Mobilen følger gigantlansering
- Nokias nye musikkmobiler
- Nokia stjeler fra Iphone

Ikke lenger PC i fokus
Nå skal brukeren stå i fokus, i motsetning til terminalen slik det har vært tidligere, hevder Nokia. For der dagens tjenester er PC-baserte vil det på Nokias alternativ være uvesentlig om det brukes mobil eller PC.
Vi har ikke fått vite noe om prisen på sanger, men det vil vi komme tilbake til. Det er ikke utenkelig at det er snakk om en abonnementstjeneste. Det er i hvert fall åpnet for ubegrenset PC-streaming. Musikk som kjøpes skal synkroniseres automatisk mellom mobilen og PC-en.

Last ned på nytt
Nokia skryter av at de vil tilby all musikk, til alle, hvor som helst, hele tiden. De skal gi brukeren én konto som kan brukes uavhengig av terminal. I motsetning til Apples alternativ er det også uproblematisk å laste ned en sang på nytt dersom man mot formodning skulle bytte mobil eller PC, eventuelt om sangen ble slettet.
Nokia Music Store vil også få en egen PC-klient, som fungerer på lik linje med iTunes. Tjenesten i seg selv vil komme med anbefalninger om hvilken musikk man bør velge, samt at man kan få personlige mikser av musikk fra alle genrer. Music Store lanseres i Europa i slutten av året.

annonse

Les også