Nyhet

– 3D-film vil ta helt over

Med unntak av James Camerons storverk Avatar er det få filmer som er spilt inn i 3D, og de aller fleste 3D-titlene på markedet er konverterte 2D-filmer som studioene, deriblant Disney, hiver ut for å tjene noen raske kroner.

Kvaliteten på disse er ikke alltid på topp, men trenden blir nok likevel langvarig. Star Wars-faren George Lucas er blant dem som spekulerer i 3D-nylanseringer og skal slippe konverterte utgaver av alle de seks Star Wars-filmene til neste år.

Under den såkalte CinemaCon-konferansen i Las Vegas nylig uttalte Lucas at 3D kommer til å bli den nye standarden for film, tross en litt humpete start.

– Når du ser en film nå som ikke er i 3D er det som å se på film i sort/hvitt. Det er en bedre måte å se film på, og jeg tror at 3D vil ta fullstendig over akkurat som fargefilm gjorde, sa Lucas under konferansen, sikkert ikke helt uten visse markedsføringshensikter.

Panelet, som ellers bestod av James Cameron og DreamWorks Animation-sjef Jeffrey Katzenberg, diskuterte også den middelmådige kvaliteten til mange av de konverterte 3D-filmene som har gjort mange forbrukere skeptiske til teknologien.

Cameron har selv tidligere vært kritisk til konverteringsfenomenet, men både han og Lucas mener at resultatet kan bli fantastisk om bare jobben gjøres skikkelig. Cameron holder på med 3D-versjonen av sin forrige braksuksess Titanic.

Tror du 3D-film blir den nye standarden? Diskutér gjerne i forumet.

(Kilde: Press Association, via Yahoo News)

Les også
Titanic slippes i 3D
Les også
Star Wars på Blu-ray nærmer seg
Les også
3D-erotikk fra Kina utkonkurrerer Hollywood
Les også
Nyt påsken med dødstalismanene: Nyt påsken med dødstalismanene
Les også
Denne filmen er lagd for Blu-ray
Les også
Avatar-regissør vil ha 3D inn overalt
Les også
Brillefri og bærbar 3D-TV fra LG
Les også
Star Wars i 3D får dato
Les også
Disney satser på 3D
annonse