Til hovedinnhold

– Kutt av fingrene til musikkpirater!

Kvinnelig musiker vil gå drastisk til verks for å få slutt på ulovlig musikkdeling.

Marcell Mizik/Shutterstock.com

Fildeling på Internett lever som kjent ennå i beste velgående til tross for utallige, iherdige forsøk på å strupe fenomenet ved å stenge torrentsider, blokkere The Pirate Bay, ilegge pirater heftige bøter og en rekke andre tiltak.

Mange synes piratkopiering av filmer og musikk er helt greit – faktisk så mange som halve Europa, ifølge en studie i fjor – men andre er vesentlig mer kritiske til fenomenet. Som TorrentFreak melder er den kanskje aller argeste motstanderen av musikkfildeling en artist fra det afrikanske landet Nigeria.

Vil at pirater skal få fingrene kuttet av

I et intervju med nyhetsbyrået AllAfrica ga den populære sangeren Stella Monye uttrykk for ganske ekstreme holdninger når det gjelder musikkpirater. Hun ønsker rett og slett hard, fysisk avstraffelse.

– Dersom fingrene deres kuttes vil de ikke lenger være i stand til å piratkopiere. Om man kutter av fingrene til flere personer vil også andre slutte å gjøre det, lød den lettere oppsiktsvekkende uttalelsen fra Monye under intervjuet.

Artisten mener dette er den eneste måten å hindre piratvirksomhet på, og at det ikke nytter å gi fildelerne en mild behandling som bare merkes på lommeboken.

Mener bøter ikke vil avskrekke

– Dette vil gi dem en lærepenge. De kommer ikke til å stoppe uten drastiske virkemidler. Å bringe dem for retten og gi dem noen bøter vil ikke avskrekke dem, sa Monye.

Dersom uttalelsene er seriøst ment, noe de ser ut til å være, er det nok dermed rimelig å anta at artisten tilhører de mest ytterliggående piratmotstanderne. Det er nok heller ingen umiddelbar fare for at hun får gehør for sine synspunkter.

Rettighetshavere jobber hardt for å få bukt med kopieringen: De sender ut massevis av «trusselbrev» til nettilbydere, men nesten ingen sendes videre til piratene »

annonse