Tek.no

Nyhet

Denne smarte pennen kan måle alt mulig rart og kobles til mobilen

Folkefinansierte «01» har potensial til å bli en nyttig ting.

Indiegogo
3 Nov 2016 08:00

I den eviglange porteføljen av «smarte» dingser har turen nå kommet til en smart penn med litt uvanlige egenskaper. Den nye pennen har fått det enkle navnet 01 og er lagt ut på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, hvor det søker støttespillere.

01 beskrives av utviklerne som verdens første «dimensjoneringsinstrument» og er i stand til å måle lengde, høyde og tykkelse til gjenstander simpelthen ved å «peke» på dem med pennen.

Kobles til mobilen via Bluetooth

Den nøyaktige virkemåten er ikke beskrevet i detalj, men ifølge utviklerne bruker pennen en proprietær magnetsensorløsning og måler avstander ved å lese av rotasjoner. Produktet skal operere med en presisjon på 0,1 millimeter og takler både flate og kurvede overflater.

Pennen kan også brukes som vanlig skrivepenn.
Indiegogo

Videre kan pennen kobles til en mobil via Bluetooth, og på denne måten sette brukeren i stand til å både lagre, konvertere og dele måledataene på en enkel måte. Ikke minst kan pennen også brukes som en vanlig skrivepenn, og kommer med blekkbeholder som kan skiftes ut.

Høy kvalitet

Ellers påstår utviklerne at pennen holder høy teknisk kvalitet, med blant annet stål og aluminium som byggematerialer og god ergonomi og balanse når du holder den i hånden. Det innebygde batteriet har en levetid på seks måneder.

01 har i skrivende stund samlet inn 43 000 dollar av et fleksibelt mål på 100 000 dollar med én måned igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 149 dollar. Mer informasjon finner du på Indiegogo, og se også video under.

Her er en annen artig, folkefinansiert dings: Denne sensoren lar deg styre smarte enheter uten berøring »

(Via Engadget)

Les også
Denne smarte luftfriskeren lar deg kontrollere lukten i hjemmet ditt med mobilen
Les også
Disse smarte skoene har innebygget skjerm og kan hjelpe deg å navigere
Les også
Snart kan den digitale Note-pennen til Samsung få innebygd høyttaler
annonse

Les også