Til hovedinnhold

Google Chrome-apper snart på iOS og Android

Skillelinjene mellom vanlige apper og web-apper viskes ut, og kryssplattform blir enklere.

Googles Chrome-nettleser har lenge hatt mulighet til å kjøre «apper», som egentlig bare er HTML5-baserte nettsider som ser ut som programmer. I september lanserte Google en ny variant av Chrome-apper som opptrer mer som et skikkelig program – uten faner, knapper og bokser som du vanligvis har i en nettleser. Appene kunne også fungere uten internettilgang, og du kunne starte dem opp rett fra Windows-skrivebordet.

Nå tar Google denne løsningen videre også til mobile plattformer, slik at det skal bli mye raskere og lettere å lage apper som kjører på tvers av ulike plattformer. Det skriver Androidauthority.com.

Med den nye løsningen kan apputviklere lage HTML-, CSS- og JavaScript-baserte apper som er «pakket inn» i et «skall» som kjører på enten Android eller iOS. Dette skallet opptrer som en vanlig («native») app på mobiltelefonen, og lar Chrome-apper fungere omtrent som om de var en ordinær app for iPhone eller en Android-mobil.

Skriv appen én gang – publiser overalt

En av fordelene med å gjøre det på denne måten, er at en utvikler kan skrive programkoden til en app en gang, og så vil appen fungere både iOS og Android, samt i en Chrome-nettleser på en PC.

Det vil med andre ord bli lettere for app-utviklere å lage kryssplattform-apper, i tillegg til at det også vil øke intensivene overfor utviklere til å produsere flere apper til Chrome, samt Googles PC-operativsystem Chrome OS.

Den nye løsningen er ute i en betaversjon for utviklere og vil være avhengig av Google Chrome for å fungere, selv om appene åpnes i et vindu utenfor Chrome-nettleseren. Du finner mer informasjon om løsningen her (for utviklere).

(Kilder: Androidauthority.com og Cnet.com)

Les også
Bare én av ti tusen apper vil lønne seg
Les også
Så mye tjener de mest populære iPhone-appene
Les også
– Derfor valgte vi Android først
annonse