Til hovedinnhold

Spar tusener på å velge riktig telefon

Historien viser at ønsketelefonen blir billigst på et bestemt tidspunkt.

Shutterstock / produsentbilder

Går du med planer om å kjøpe ny telefon? Da er det på tide å ta en grundig analyse av egne telefonbehov, og tenke nøye gjennom hvilken telefon som er riktig for deg.

Er det for eksempel helt sikkert at du trenger aller siste toppmodell? Svarer du nei på det spørsmålet, er det store penger å spare. Det viser prisstatistikk vi har hentet ut fra vår Prisguide.no-tjeneste.

Få beskjed når din favoritt-telefon blir billigere »

Skal du kjøpe topptelefonen til Samsung, mener for eksempel Amobil.nos mobilanmelder Finn Jarle Kvalheim at Samsungs siste toppmodell Samsung Galaxy S5, ikke forsvarer prisen på 5 479 kroner. Forrige toppmodell, Samsung Galaxy S4, koster 3 400 kroner på det billigste utsalgsstedet, en prisforskjell på 2 079 kroner.

– Vel er S5 vanntett, men S4 har et bedre kamera. Alt i alt forsvarer ikke egenskapene en prisforskjell på over 2 000 kroner, sier Kvalheim.

HTC One M8 er dyr, og du kan spare mye på å velge den forrige modellen.Foto: HTC

Mye å spare på å droppe toppmodellen

Har du planer om å kjøpe en annen Android-telefon, er det også mye å spare. HTC One M8 begeistret anmelderne, og er kanskje markedets beste telefon i øyeblikket, men prisen på 5 789 er stiv. Forgjengeren, HTC One, fikk også svært gode kritikker. Den går nå for under 3 500 kroner.

Eller sikler du på Sonys Xperia Z2? Også der koster forgjengeren Z1 nå 1 500 kroner mindre enn toppmodellen.

Apple gjør det litt vanskeligere å sammenligne priser, i og med at de stanset salget av iPhone 5 da iPhone 5S ble lansert. I dag har du valget mellom tre Apple-modeller. iPhone 4S, som har vært på markedet siden 2011, har laveste pris 3 770 kroner i vår Prisguide. Likevel velger mange denne telefonen, blant annet fordi de foretrekker en smarttelefon med mindre skjerm.

Apples iPhone 5C har falt betydelig i pris siden lansering i september 2013. Nå koster den bare tre hundrelapper mer enn iPhone 4S, et prisfall på 1 400 kroner fra lansering. IPhone 5S koster nå 5 080 kroner fra den billigste leverandøren. Alle iPhone-modeller som er omtalt her har 16 GB lagringskapasitet.

På Prisguide.no kan du se prisutviklingen. Her er hvordan prisen på Samsung Galaxy S4 har utviklet seg siden lanseringen og frem til i dag.

Se prisutviklingen

Hvis du er interessert i å se en telefons prisutvikling fra lansering og fram til i dag, har Prisguide en egen prishistorikk der du kan se dette for hver enkelt telefon.

Interessant nok viser prishistorikken at de fleste telefonene er på det billigste rett før lanseringen av neste modell. Etter lanseringen spretter de litt opp i pris igjen. Dette er selvfølgelig fordi produsentene vil selge unna flest mulig toppmodeller før de lanserer den nye.

Stadig flere av oss har mobiler betalt av arbeidsgiver. Som oftest er det en grense for hvor dyre telefoner arbeidsgiver dekker, for eksempel 3 500 kroner. Med et prisvarsel på Prisguide.no kan du få beskjed når din drømmetelefon kryper under den magiske grensa.

Les mer: iPhone 6 kan bli dyrere

annonse