Til hovedinnhold

Nå kommer mobilbank til smartklokka

Men tjenesten fra Sparebank1 virker bare med iPhone og Pebble.

Mobilbanksjef Baard Slaattelid, SpareBank 1-alliansen forteller at flertallet av de som bruker nettbanken deres gjør det fra mobilen.Foto: Jan Inge Haga for Sparebank1

Nå kan kunder i SpareBank 1 sjekke saldo og siste transaksjoner på smartklokken sin, skriver SpareBank 1 i en pressemelding. Tjenesten er i første omgang bare tilgjengelig for deg som har iPhone og Pebble-klokke. Snart kommer også en Android-versjon, fremdeles for Pebble-klokka, og på nyåret kommer en versjon for Apple Watch.

Løsningen fungerer på alle smartklokker levert av Pebble. I tillegg må brukeren ha en iPhone med iOS 7 eller 8. En Android-versjon er klar før jul.

Pebble fremfor proprietære løsninger

– Vi valgte Pebble fordi denne varianten kan brukes på både iPhone og Android. Andre smartklokker er foreløpig kun tilgjengelig på «proprietær» teknologi. Når kravene fra Apple Watch er tilgjengelig, vil vi også kunne tilby banktjenester på denne plattformen, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen.

Den åpne Google Wear-plattfomen, som benyttes av blant andre Motorola og LG, kan brukes med alle Android-telefoner. Hvordan denne er mer proprietær enn Apple Watch, sier pressemeldingen ikke noe om.

Vi ser på muligheter innenfor «Internet of Things» og hvordan bankløsninger kan være relevante i forhold til denne typen teknologi. Det forventes en stor økning av såkalte «tilkoblede» enheter, og vi som bank har her en mulighet til å forenkle våre banktjenester på skjermer og enheter som for eksempel kjøleskap, biler, briller, klokker og så videre, sier Slaattelid.

Hvordan fungerer klokkebanken?

– Klokkebanken består av en app til smartklokken Pebble som kunden må laste ned til sin klokke fra Pebble Store. I tillegg trenger klokkebanken en «følgeapp» som lastes ned fra App Store (iOS – kommer allerede i dag eller en av de nærmeste dagene) og Google Play (kommer senere i år). Det hele fungerer ved at brukeren kobler sammen klokke og telefon, og deretter installerer applikasjonene og aktiverer klokkebank ved å gjennomføre en innlogging i mobilbank. Oppdatert saldo og siste transaksjoner hentes automatisk til klokken hvert 15. minutt, eller når brukeren selv velger å hente saldo, heter det i pressemeldingen.

Pebble SpareBank 1 Klokkebank

Du kan ikke betale med smartklokken, men har du tjenesten Valyou kan du betale med mobilen >>.

Mer om
annonse